Overzicht

Studiereis - Zuidwest Amerika

3 februari 2016 door Sabine van der Kolff

Studiereis  - Zuidwest-Amerika

Afgelopen juni heb ik een superleuke studiereis gemaakt met mijn collega Priscilla. Ik was al in verschillende gebieden van de Verenigde Staten geweest, maar nog niet in het bekende en populaire Zuidwest-Amerika. Een klein gedeelte van dit gebied hebben wij aangedaan tijdens onze studie- en inkoopreis. We zijn gestart in Las Vegas en geëindigd in San Francisco. Las Vegas was natuurlijk lekker over de top. De hotels zijn fantastisch en hebben elk hun eigen thema. Het afsluitingsfeest van de PowWow - de beurs waar Priscilla vier dagen naartoe is geweest - werd gehouden in de binnenplaats bij de zwembaden van het Caesar’s Palace Hotel. Dit is een bijzondere en geweldige locatie voor een feest. 

Caesars Palace in Las Vegas, Nevada

Van het drukke, hysterische Las Vegas zijn wij naar Death Valley gereden. Deze plek doet zijn naam eer aan, want je komt er weinig mensen tegen en het is er echt (dood)stil. Maar het landschap is absoluut niet zo doods als ik me had voorgesteld. Dit vond ik erg verrassend! De omgeving bleek afwisselend te zijn door de zoutvlaktes, gekleurde rotsformaties en zandduinen. Een genot om doorheen te rijden! 

Death Valley NP in California

Vanuit het warme Death Valley was Mammoth Lakes wat fris, maar ontzettend mooi, met een totaal ander landschap. De Tioga Pass van Mammoth Lakes naar El Portal is absoluut een must-do. Dit is een bergpas langs grote heldere meren, steile bergrotsen en groene bossen. Deze pas eindigt in Yosemite Valley, waar wij een tour hebben gedaan onder begeleiding van een gids die ons de mooiste (geheime) plekjes van de vallei heeft laten zien. Een echte aanrader! Ook Sonora was voor mij een verrassing, met als hoogtepunt het Columbia State Park. Dat zie ik als de Zaanse Schans van de Verenigde Staten! Authentieke winkeltjes, een originele hoefsmid, geen bar maar een saloon en een ritje met een paard en wagen... Helemaal in stijl van de vroegere Gold Rush-tijd. 

Mammoth Lakes, California

En dan is de omgeving rondom Napa Valley weer totaal anders. Een vallei met rondom wijngaarden op de heuvels. In dit gebied kan een wijnproeverij natuurlijk niet overgeslagen worden. Dit heb ik dan ook gedaan, in - denk ik wel - de mooiste wijnproeverij van het gebied: Castello di Amorosa. Ook Sonoma en Healdsburg liggen in een prachtig wijngebied.Fantastisch was het stukje Highway #1 dat wij hebben gereden, vanaf Healdsburg richting San Francisco. Het allermooiste van deze route vond ik het moment waarop we ineens de Golden Gate Bridge zagen. 

San Francisco Golden Gate Bride California

Wat een immens en imposant bouwwerk is dat! Natuurlijk had ik hier al heel veel foto’s en beelden van gezien, maar in het echt is het zo ontzettend indrukwekkend. Ik heb er dan gedurende mijn verblijf in San Francisco ook ontelbaar veel foto’s van gemaakt! In San Francisco zijn we drie nachten gebleven en zelfs dat vond ik te kort. We hebben de ochtenden besteed aan het bezichtigen van onze hotels. ’s Middags hebben we gefietst: van Fisherman’s Wharf naar en over de Golden Gate Bridge, naar Sausalito. Vanaf deze plek zijn we teruggegaan met de ferry. De tocht was erg mooi, maar zwaarder dan ik aanvankelijk had gedacht. Maar het is zeker een must-do voor ons - Nederlanders - tijdens een verblijf in San Francisco. Ook hebben we gebruikgemaakt van een Hop-on Hop-off bus om de stad te verkennen. Zeker een goede manier om de stad te verkennen, maar neem hier wel de tijd voor! Alcatraz by Night was ook een van de hoogtepunten. Ontzettend indrukwekkend om hier geweest te zijn en bij zonsondergang is de ferry-overtocht terug naar de stad ook supermooi.

Het was een fantastische reis, die smaakt naar meer!

San Francisco in California

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook