De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Rondreis IJsland 1 week

Een weekje naar het magische IJsland is een absolute aanrader. Ontdek de prachtige natuur tijdens een autorondreis over het eiland en kijk je ogen uit naar de unieke hotspots van IJsland.

Autorondreis door IJsland in 1 week

Met een autorondreis van circa 7 dasgen kom je langs de wonderschone hoogtepunten van IJsland. Huur een auto en je kan zelf op pad gaan naar alles wat het eiland te bieden heeft. Met de rondreizen van Doets is alles al voor je geboekt en kan je unieke excursies mee maken. Maak bijvoorbeeld een boottocht over de Glacier Lagoon of kom helemaal tot rust in de Blue Lagoon.

Stokkur - Geysir - Golden Circle - IJsland - Doets Reizen

Beste reistijd voor IJsland

Het maakt in IJsland een groot verschil of je in de zomer of in de winter het land bezoekt. In de winter is het natuurlijk magisch mooi wit besneeuwd en heb je een grote kans om het noorderlicht te spotten, alleen is het dan wel mogelijk dat niet alle delen van het land bereikbaar zijn. In de zomer heb je daarentegen een compleet andere beleving, waarin je het hele eiland rond kan rijden over de Ring Road.

Reykjanes IJsland - Doets Reizen - IJsland vakantie

Wat te doen in 1 week IJsland

In het gebied dat ook wel De Golden Circle genoemd wordt, kan je al een groot deel van de hoogtepunten van IJsland ontdekken. Hier vind je bijvoorbeeld Þingvellir National Park, Geysir en de Gullfoss Waterval. Een belangrijk hoogtepunt die dan nog mist is natuurlijk de Blue Lagoon. Dit thermische bed is een must om te bezoeken tijdens je trip naar IJsland. In een week kun je ene bezoek brengen aan bijvoorbeeld de Golen Circle, South Shore en het gebied van en rondom Reykjavik. 

IJsland Doets Reizen

Individueel, groepsreis of stedentrip

Wanneer je een week de tijd hebt om IJsland te bezoeken kun je het land op verschillende manieren ontdekken. Bijvoorbeeld tijdens een individuele autorondreis, stedentrip of een groepsreis. Vanuit Reykjavik worden diverse excursies aangeboden die je een indruk geven van de omliggende omgeving. De meest snelle manier van reizen is een groepsreis waarbij je relatief lange afstanden aflegt en dus veel zult zien in een hoog reistempo.

IJsland Rondreis - Doets Reizen - IJsland Vakantie

Uitgelichte reizen