Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Treinreizen in Frankrijk

Een soepele, en voorspoedige start van je vakantie. Dat willen we allemaal, maar we weten ook dat het begin van de vakantie altijd enige stress oplevert. Ben je niks vergeten? Ben je op tijd op de luchthaven? Zijn alle voorbereidingen getroffen? Helemaal wanneer je een vakantie binnen Europa organiseert komt het schrikbeeld naar boven van ellenlange files, kokendhete uren op het asfalt, of vertragingen en wachttijden bij de douane op de luchthaven. Zie je deze stress dit jaar niet zitten, overweeg dan eens om een reis per trein te maken. Frankrijk heeft een uitgebreid spoorwegnetwerk en brengt je op een snelle manier van Parijs tot het zuiden naar de Côte d'Azur.

Bekijk onze treinreizen in Frankrijk

Niks sneller dan de TGV

'Trein met hoge snelheid' is de letterlijke vertaling van de Franse TGV. Met een snelheid van meer dan 300 kilometer per uur bereik je meerdere bestemmingen binnen Frankrijk. Of je nu naar de wijngebieden rondom Bordeaux reist, de prachtige kust van Bretagne wilt ontdekken, of eens proeven van het mondaine leven in Nice. Vanuit Amsterdam brengt de TGV je op bijna elke bestemming.

TGV Bordeaux Frankrijk Doets Reizen

Voordelen van treinreizen

Geen stress is ongetwijfeld het grootste voordeel van het reizen met de trein. Maar wist je ook dat je bijvoorbeeld een hoop tijd bespaart doordat je je bagage niet hoeft in te checken zoals op luchthavens? Wanneer je reist met kinderen kan het kiezen voor een treinreis ook voordelen hebben, veel treinen beschikken over een WIFI netwerk waardoor de kids voldoende te doen hebben.
Daarnaast is het reizen met de trein ook een stuk minder milieubelastend dan een vliegreis of een autotrip.

TGV Doets Reizen Frankrijk

Bestemmingen per trein

Overtuigd van een treinreis maar nog niet bekend met de bestemmingen? Over heel Frankrijk kun je per trein de mooiste bestemmingen bereiken. Doets Reizen helpt je met het samenstellen van jouw reis.
Bekendste eindbestemming is ongetwijfeld Parijs. Bezoek vanuit Parijs de Champagne streek en reis door naar de wijnroutes in de Elzas.
Geen fan van Champagne maar wel geïnteresseerd in de wijngebieden? Pak dan de trein naar Bordeaux en reis vanuit deze wijnstad door de glooiende heuvels van de Dordogne naar Lyon.
Maar ook kustgebieden zijn per trein bereikbaar. Kies voor de prachtige kusten van Bretagne, en geniet van de gastronomie in Normandië.
Of ga voor een van de meest mondaine badplaatsen van Frankrijk: Nice. Vanuit hier bezoek je onder andere Monaco, Saint Tropez en reis je verder langs culturele en culinaire rijkdommen van Frankrijk naar Lyon.

Dinard Bretagne Doets Reizen credits to Brittany tourisme-ad7764_L_oeil de Paco

Combinatie trein met autorondreis

Reizen naar je bestemming per trein is een aanrader, maar ben je dan eenmaal op bestemming en je wilt iets meer zien van de omgeving raden we je aan om ter plaatse een auto te huren. Doets Reizen helpt jou met het regelen van alle verzekeringen zodat je direct na het ophalen van je auto op pad kunt. Zo blijf je toch flexibel, maar profiteer je wel van de voordelen van een vakantie per trein.

Cannes - Zuid Frankrijk - Vakantie Frankrijk - Doets Reizen - Credits Atout France & Robert Palomba

Uitgelichte treinreizen in Frankrijk

Logo Doets Reizen

Treinreizen in Frankrijk