De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Vakantie Amerika Californië

Een van de meest bekende staten in Amerika is toch wel Californië. Deze staat in Amerika biedt een grote verscheidenheid van activiteiten en bezienswaardigheden aan en het is dan ook niet gek dat deze staat geliefd is als vakantie bestemming. Doets Reizen helpt je graag met het samenstellen van jouw fantastische reis door deze prachtige staat.

San Francisco

Een stad gelegen in het noorden van Californië is San Francisco. Deze fantastische stad heeft een Europese uitstraling en is een van onze absolute favorieten. Door dat stad gelegen is op 7 heuvels is deze stad zeer uniek in Amerika. Er zijn ook highlights die je absoluut niet over mag slaan als je een bezoek brengt aan San Francisco. Dit zijn onder andere de Golden Gate Bridge, Alamo Square met de Painted Ladies, Fisherman’s Wharf met Pier 39 en Alcatraz. Deze fantastische stad is dan ook dé perfecte begin of eind plaats van jouw reis door West Amerika. 

Painted Ladies - San Francisco - California - Amerika - Doets Reizen

Los Angeles

Deze wereld stad gelegen in Californië wordt vaak als té groot gezien. Wanneer je echter weet waar je moet zijn in Los Angeles is deze stad echt een toevoegde waarde aan jouw reis door West Amerika. Uiteraard zijn er een aantal highlights die je gezien moet hebben als je naar Los Angeles gaat zoals bijvoorbeeld het Hollywood Sign, de Hollywood Walk of Fame en de Santa Monica Pier. Ga echter ook eens buiten de begaande paden en huur bijvoorbeeld een fiets en ga lekker langs de boulevard van Los Angeles fietsen en kom zo in Santa Monica, Venice Beach en wellicht zelfs Malibu. Wil jij echt even de drukte ontwijken van Los Angeles? Rijdt dan via de Highway 1# naar het zuiden van Los Angeles en ga naar Laguna Beach. Een zeer leuke wijk van Los Angeles waar veel galerijen, gezellige winkeltjes en restaurantjes terug te vinden zijn. Dit voelt als een waar dorp in de grote stad. 

Hollywood - California - Amerika - Doets Reizen

San Diego

Een minder bekende stad in Californië is San Diego, echter deze stad is absoluut het bezoeken waard. In deze stad vindt je veel Mexicaanse invloeden terug waardoor het totaal niet te vergelijken is met bijvoorbeeld San Francisco of Los Angeles. Ga naar de Gaslamp Quarter en laat je verrassen door de gezellige straatjes met vele bloemen, straatmuzikanten en kraampjes. Je kijkt je ogen uit en waant je alsof je door een plaats in Mexico loopt. Geniet van het heerlijke eten zoals taco’s, fajitas en nachos. Ben jij even klaar met de stad ga dan lekker bijkomen op het strand of ga met de kinderen naar Lego World of Sea World. Je zal je dan ook geen seconde vervelen in deze fantastische stad. 

Old Town - San Diego - California - Amerika - Doets Reizen

Yosemite National Park

Ben je even klaar met de steden in Californië, kom dan helemaal tot rust in Yosemite National Park. Dit zeer groene nationale park met bijna Canadese natuur is gelegen in midden van Californië en is een waar paradijs. Van watervallen tot aan scherpe bergpieken. Dit park beschikt over het allemaal. Laat je verrassen door de diversiteit van dit nationale park en ga vooral zelf op ontdekkingstocht uit. Maak prachtige wandelingen of ga met de auto het park in en rijdt de Tioga Pass. Deze prachtige route brengt jou gelijk langs alle highlights van het park. Het park wordt jaarlijks door vele toeristen van over de hele wereld bezocht en kan worden beschouwd als een van de mooiste nationale parken van Amerika. Het is dan ook een must om Yosemite National Park aan te doen tijdens jouw reis door Californië. 

Yosemite National Park - Upper Yosemite Falls - Doets Reizen

Seqouia National Park

Wil jij naar een uniek nationaal park? Dan moet je absoluut in Sequoia National Park zijn. Dit park bestaat volledig uit de Sequoia bomen die hier in zeer grote concentraties terug te vinden zijn. Deze bomen zijn echt giganten en kunnen wel 30 meter hoog worden. Er zijn zelfs bomen waar er een gat in de stam is ontstaan wat nu gebruikt wordt als tunnel. Hierdoor kun je gewoon met je auto door de boom heen rijden. Dit is een echte unieke beleving en je zal jezelf dan ook zeer nietig voelen in het midden van al deze gigantische bomen. Wij van Doets Reizen kunnen een stop in de prachtige nationale park dan ook zeker aanbevelen. 

Mariposa Grove - Sequoia National Park - California - Amerika - Doets Reizen

Death Valley National Park

Nog zo’n bijzonder National Park dat gelegen is in Californië is Death Valley National Park. Dit unieke nationale park kan uitzonderlijke temperaturen bereiken en staat dan ook bekend om het meest lage punt van de Verenigde Staten. In de zomer zijn temperaturen van 50 graden niet uitzonderlijk en in de winter kunnen hier dan in tegenstelling tot de zomer weer hele lage temperaturen worden gemeten. De natuur in het National Park is door deze grote tegenstelling zeer uniek en bestaat uit zowel zandduinen, zoutvlaktes en canyons. Het park heeft vooral bij zonsopgang en zonsondergang een zeer mooie gloed aangezien de zandduinen door de grondstoffen die in de grond zitten soms blauw of groen kleuren. 

Dead Valley - California - Amerika - Doets Reizen

Uitgelichte reizen