De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Vakantie Provence

Op vakantie naar de Provence. De prachtige lavendelvelden, uitgestrekte wijngaarden aan de voet van de berg, historische steden en de zonovergoten kusten zijn de ingrediënten van deze zonnige streek in Frankrijk. De overheerlijke streekproducten maken je verblijf in de Provence compleet!

Stranden in de Provence

Aan de kust van de Provence vindt je uitgestrekte stranden, wilde baaien en eilanden. Bezoek tijdens je rondreis door de Provence de Lérins eilanden. De kleine rustige strandjes op het monnikeneiland zijn de plek om even te ontsnappen en bij te komen van het drukke en gezellige Cannes. Op zoek naar een gezellige badplaats met fijne stranden in de Provence? Cassis biedt een tal van mogelijkheden. Cassis telt meerdere stranden waarvan Plage de la Grande Mer de grootste is. Een fijne stop tijdens je vakantie in de Provence. 

Dorpen in de Provence

De dorpen in de Provence beschikken over een rijke historie. Lopend langs de oude gebouwen waan je je in de middeleeuwen. Gordes, gelegen in het hart van de Provence, is zo’n pittoresk dorp. De oude straatjes en het bijzondere kasteel creëren een bijzondere sfeer. Doe tijdens je autovakantie in de Provence ook Arles aan. De Romeinse bouwwerken, zoals het amfitheater is een hoogtepunt tijdens je reis. Ook Vincent van Gogh werd geïnspireerd door Arles en veel kunstwerken zijn nu terug te vinden in het kunstmuseum La Fondation van Gogh. 

Gordes Afbeelding van jacqueline macou via Pixabay

Natuur in de Provence

De natuur is een groot onderdeel van de Provence. Een toeristische trekpleister is de bekende Gorges du Verdon in de Provence. Deze enorme kloof met steile rotswanden is een fantastische plek voor wateractiviteiten als waterfietsen of kanoën. Een fijne verkoeling tijdens je vakantie in de Provence. In de Provence vindt je ook de bekende Mont Ventoux die jaarlijks wordt beklommen in de Tour de France.

Streekproducten uit de Provence

De Franse olijfolie die is verwerkt in de overheerlijke Provençaalse gerechten, je hebt het vast wel eens gegeten. Maar de Provence staat bekend om veel meer bijzondere streekproducten. Aan de voet van de Mont Ventoux vindt je vele truffelvelden, ook wel de zwarte diamant genoemd. Het seizoen van de truffel begint in november en eindigt in maart. In deze periode vindt je in de Provence dan ook wekelijks de truffelmarkt. Ben je meer een zoetekauw? Dan is het gekonfijte fruit meer voor jou weggelegd. Tijdens je rondreis door de Provence kom je deze Franse delicatesse regelmatig tegen.  

Klimaat in de Provence

De beste reisperiode van de Provence is erg breed. Het bijzonder aantrekkelijke klimaat is dan ook een van de aantrekkingskrachten van de Provence. In de lente staan de lavendelvelden vol in bloei, die zorgen voor kleurrijke taferelen. In de zomer ligt de temperatuur doorgaans boven de dertig graden. Perfect om de culturele hoogtepunten tijdens je autorondreis door de Provence af te wisselen met een stranddag.  

Verblijf op de hotspots in de Provence

Overnacht in de Provence op de hotspots. Om de reis compleet te maken zorgen wij ervoor dat je optimaal kan genieten van jouw rondreis door de Provence. Wij zoeken de perfecte accommodatie voor jouw vakantie, zo heb je alle tijd om deze geweldige Franse streek te ontdekken en ervaren.  

Uitgelichte reizen