Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Arles heeft een oppervlakte van wel meer dan 750 vierkante meter. Het is voorzien van drie grote natuurgebieden. In het noorden vind je de Alpilles, in het oosten de Crau en in het zuiden ligt een deel van de Camargue. Naast de mooie natuur is er in de stad zelf ook genoeg te zien. Prachtige overblijfselen van Romeinse bouwwerken kom je zeker tegen tijdens een middag wandelen door de stad.

Een schilderachtige stad

Naast de Romeinse bouwwerken is Arles ook beroemd geworden door Vincent van Gogh. De schilder heeft ruim vier jaar in de stad gewoond en in deze tijd heeft hij talloze schilderijen en tekeningen gemaakt. De schilder leerde in Arles andere kunstenaars kennen. Samen met hen wisselde hij inspiratie uit en werkte hij samen aan meerdere schilderijen. Helaas kent de tijd van Vincent van Gogh ook een duistere kant van zijn tijd in Arles. Het was ook de plek waar hij voor het eerst een psychische aanval kreeg. Een deel van zijn oor sneed hij hier af. In 1889 verliet Vincent van Gogh de stad Arles om zich te laten opnemen in een psychiatrische instelling. Kunstwerken van hem kun je vandaag de dag nog bezoeken in het kunstmuseum La Fondation Van Gogh.

Een Romeins amfitheater

Zodra je het gebouw ziet, zul je moeten denken aan het Colosseum in Rome. Toch staat dit amfitheater in Arles en is ook echt een hoogtepunt. In de vroegere jaren streden er vele gladiatoren op leven en dood. Elke zondag vonden er ook stierengevechten plaats. De wilde dieren zaten in kooien onder het theater en werden dan dus één keer per week los gelaten. Tegenwoordig wordt het Amfitheater gebruikt voor voorstellingen en concerten. Met name in de zomer is het decor prachtig en kun je al kijkend naar de voorstelling genieten van een prachtige zonsondergang.

Wilde dieren in de natuur spotten

In de gemeente Arles liggen drie grote natuurgebieden. Het meest bekende natuurgebied is de Camargue. Hier heb je een hele grote kans om honderden flamingo’s bij elkaar te spotten. Het gebied bestaat namelijk uit een moerasgebied met veel meertjes, poeltjes, duinen en lagunes. Laat dit nu net de plekken zijn waar flamingo’s dol op zijn. Je kunt het gebied met de auto, wandelend, op de fiets of op een paard verkennen. Wij raden je aan om af en toe een stop te maken en daar even te gaan wandelen. Dan kom je op de meest bijzondere plekken en heb je de meeste kans op het spotten van wilde dieren (bevers, wilde zwijnen, stieren, vogels). Vergeet ook zeker niet naar de zoutterrassen en de roze meren te gaan. Een magisch natuurverschijnsel waar je zeker even stil van zult worden. Beklim de enorme zoutberg en je waant je even in een totaal andere wereld.

Reis in de buurt van Arles

Logo Doets Reizen Frankrijk

Arles