De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Amerika

Kenai Fjords National Park

8 Actueel reisaanbod

Er is niet één plek waar de essentie van Alaska zó goed te zien is als in Kenai Fjords, het kleinste en misschien wel spectaculairste Nationale Park in Alaska. De onaangetaste natuur, meedogenloze wateren, onbeschrijfelijke gletsjervelden en rijke mix aan contrasten maakt dit Nationale Park een verademing voor reisluchtige natuurliefhebbers. Spot bultrugwalvissen, zeeleeuwen, papegaaienduikers of otters tijdens een cruise, bezoek een van de 40 indrukwekkende gletsjers en aanschouw de brute kracht van kolossale ijsblokken die in het diepblauwe water storten. Kenai Fjords is ‘all the way’ Alaska.

Adembenemend natuur in Kenai Fjords

Kenai Fjords behoort met goede reden tot een van de meest opwindende plekken in Alaska. Hier vind je geen over-the-top toeristische attracties, maar een eeuwenoud onontdekt natuurpark om je ogen uit te kijken. Aanschouw hoe klauwachtige schiereilanden en ruige landtongen de wateren veroveren, terwijl de zee het land in reikt met diepe fjorden en honderden baaien. Toch zijn het de gletsjers waarvoor je een bezoek brengt aan de Kenai Fjords. Meer dan de helft van het Nationale Park is bedekt met een dik pak ijs, waarvan Harding Icefield hét kroonjuweel is. Dit gigantische, 3-kilometer dikke ijsveld, ontstaan in de ijstijd, ligt op een hoogte van 1.600 meter en is maar liefst 777 km2 groot!

Gletsjerbrokken en bultruggen

De hoge bergen, lange fjorden en ijzige gletsjers zijn het thuis van ontzettend veel wildlife. In Kenai Fjords National Park vind je zeehonden, otters, orka’s en bultrugwalvissen, maar ook tientallen vogelsoorten, zoals schattige papegaaiduikers en waanzinnige zeearenden. De beste manier om niets van de prachtige flora en fauna te missen is via de Kenai Fjords Cruise. De bootexcursie neemt je mee langs kustwouden, alpiene gletsjers en afgelegen eilanden terwijl de bemanning vertelt over de majestueuze natuur van Alaska. Als kers op de taart stop je bij een adembenemend uitzicht op de gletsjerwand, waar je reusachtige brokken ijs de zee in ziet storten.

Maak je bezoek aan Kenai Fjords compleet

Na het zien van fantastische fjorden, verborgen eilanden, vallende gletsjerbrokken en talloze diersoorten trek je je terug in één van de landelijke lodges rondom Kenai Fjords National Park. Wil je de complete Alaska-beleving tijdens jouw rondreis? Stap dan in een cruise naar het afgelegen Fox Island om vervolgens te overnachten in een rustieke Kenai Fjords Wilderniss Lodge. Hier kun je geweldige hikes maken of erop uit trekken per kajak. En dat is zeker aan te raden, want zo mis je niets van dit prachtige natuurpark

Dit móét je zien in Kenai Fjords National Park

Al het moois van Alaska komt samen in Kenai Fjords National Park. Zorg dus dat je genoeg tijd hebt om zo veel mogelijk te doen en zien in dit natuurpark. Deze hoogtepunten mag je in ieder geval niet missen:

  • Stap aan boord van de Kenai Fjords Cruise langs fenomenale gletsjers, zoals Exit Glacier;
  • Hike langs kilometerslange gletsjers of trek erop uit per kajak;
  • Aanschouw hoe reusachtige ijsblokken de diepblauwe wateren laten beven;
  • Spot zeeleeuwen, bultrugwalvissen, otters, papegaaiduikers en andere indrukwekkende diersoorten;
  • Overnacht in een rustieke lodge op het mysterieuze Fox Island.

Reizen in de buurt van Kenai Fjords National Park

Logo Doets Reizen Amerika

Kenai Fjords National Park