De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Amerika

Wrangell St Elias National Park

8 Actueel reisaanbod

Dit park is het grootste en mooiste Nationale Park van de Verenigde Staten en is zelfs groter dan Yellowstone National Park. Er liggen bergen van een duizelingwekkende 5.000 meter hoog. Mount St. Elias is met 5.489 meter de op twee na hoogste berg van Noord-Amerika.

Wrangell St. Elias National Park bereiken

McCarthy is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan Wrangell St. Elias National Park. McCarthy is het best te bereiken per vliegtuigje vanaf Chitina. In McCarthy werd begin vorige eeuw een kopermijn geopend en tot 1938 was het een booming stadje. Die kopermijn was het eerste gebouw in Alaska met centrale verwarming. Nu is McCarthy de meest spectaculaire spookstad van Alaska. De gebouwen van de kopermijn en ook de saloons zijn echt een bezoekje waard! Daarnaast is Glennallen onder andere een goede uitvalsbasis om naar het Wrangell St. Elias National Park te gaan.

Wrangell St. Elias bezoeken

Je kunt het park bereiken per vliegtuigje, te boeken via Doets Reizen. Wrangell St. Elias National Park is met name interessant voor mensen die van ruige en ongerepte natuur houden. Ook vind je gletsjers en verlaten mijnen in het park.

Wat is er nog meer te doen bij Wrangell St. Elias

Als je tijdens je rondreis door Alaska toch in de omgeving van Wrangell St. Elias bent is het ook een aanrader om een wandeling te maken op Root Glacier. Deze gletsjer is bijna gelegen aan de voet van het plaatsje McCarthy. Ontdek deze gletsjer met stijgbeugels onder je schoenen onder begeleiding van een gids.

Reizen in de buurt van Wrangell St Elias National Park

Logo Doets Reizen Amerika

Wrangell St Elias National Park