De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Amerika

Petrified Forest National Park

25 Actueel reisaanbod

Dit miljoenen jaar oude 'versteende bos' is het grootste ter wereld. De bomen, planten en dieren die hier leefden zijn versteend door de afzetting van mineralen in hun cellen. Door het hele Nationale Park zie je versteende boomstammen liggen. In het Visitor Center bij Rainbow Forest wordt het versteningsproces uitgelegd.

Bereikbaarheid

Petrified Forest National Park ligt ingesloten tussen Highway 180 en lnterstate 40. Er is zowel een noord- als een zuidingang. Bij beide ingangen staat een Visitor Center, waar uitleg wordt gegeven over het versteningsproces. Dat zijn Rainbow Forest Museum (zuidingang) en Painted Desert Visitor Center (noordingang). 

Scenic Route

Door het nationale park loopt een scenic route van ongeveer 45 minuten die je langs schitterende uitkijkpunten brengt en waar je beginpunten van wandelingen tegenkomt. Neem er vooral de tijd voor, want de route neemt zonder te stoppen al een uur tijd in beslag om af te rijden. Eén van de stops die je onderweg tegenkomt is Blue Mesa. Je stuit hier op buitenaardse kale heuvels die door de erosie zijn ontstaan. Je kunt de puntige rotsformaties te voet ontdekken waarbij je versteend hout en fossielen kunt ontdekken. Een andere stop is Newspaper Rock waar je meer dan 650 tekeningen op rotsen kunt aanschouwen. Tip! Neem je verrekijker mee want je mag het gebied niet betreden. 

De prachtkleuren van Painted Desert 

Dit is een niet duidelijk afgebakend, desolaat woestijngebied dat voor het grootste deel binnen het Petrified Forest National Park ligt. Het staat bekend om de mooie kleurschakeringen. Vanuit het Painted Desert Visitor Center (Adres: 1 Park Rd, Petrified Forest National Park, AZ 86028) loopt noordelijk een mooie scenic drive door dit gebied. Zand uit deze 'geschilderde' woestijn wordt door de indianen onder meer gebruikt om er zandschilderijen van te maken. 

Reizen in de buurt van Petrified Forest National Park

Logo Doets Reizen Amerika

Petrified Forest National Park