Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Alamosa is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan Great Sand Dunes National Park. Deze prachtige uitgestrekte duinen zijn fotogeniek. Wij raden je aan om de High Dune te bezoeken. Je klimt zo'n 1600 meter omhoog door het mulle zand maar het uitzicht is fenomenaal.

Ligging en geschiedenis van Alamosa

Ruim 100 kilometer ten westen van Walsenburg ligt Alamosa, dat in 1878 is ontstaan. Het grootste deel van de huizen, kerken en scholen komt uit het 40 kilometer oostelijk gelegen Fort Garland. Alles werd op platte spoorwagens geladen, zodat het dorp op het beter gelegen Alamosa weer opgebouwd kon worden. Het was toen een stadje van zeer ruw volk, waar lynchpartijen aan de orde van de dag waren. Een grote Cottonwood Tree aan de rivier herinnert daar nog aan: hij staat bekend als de Hanging Tree. Het rustige Alamosa trekt tegenwoordig vooral veel golfers.

Great Sand Dunes National Monument

Het Great Sand Dunes National Monument ligt ten noordwesten van Alamosa. Het is ongeveer 150 kilometer groot en is ontstaan door een speling van de natuur. Eeuwenlang werden door de Rio Grande meegevoerde sedimenten, gekanaliseerd door bergruggen, door de wind hierheen gevoerd. Het resultaat is een zeer surrealistisch landschap, waar je je heel moeilijk kunt oriënteren en waar je het gevoel voor diepte verliest omdat het gebied groot is en omdat de duinen niet zijn begroeid. De duinen reiken tot meer dan 200 meter hoogte. Het park is slechts voor een klein deel toegankelijk via een verharde weg: highway 150 aan de zuidoost kant. Die weg leidt ook naar het Visitor Center, van waaruit je georganiseerde 4WD-tours kunt maken. Tijdens zonsopgang of zonsondergang is dat heel spectaculair. De zandduinen zijn geweldig voor kinderen. Je kunt van de hellingen glijden met een slee of je kunt zandsurfen. Er zijn zandboards te huur in Alamosa bij een van de outdoor sportzaken.

Overige activiteiten en bezienswaardigheden in Alamosa en omgeving

In Alamosa kun je tijdens je vakantie in Colorado perfect wandelen in het Blanca Vista Park, mountainbiken of andere outdoor activiteiten ondernemen.  Er is ook genoeg te zien qua natuur en cultuur in Alamosa en de directe omgeving van Alamosa.

  • San Luis Valley History Museum
  • Alamosa Wildlife Refudge
  • Sangre de Cristo National Heritage Area
  • Luther Bean Museum at ASU
  • Los Caminos Antiguos Scenic Byway
  • Zapta Falls nabij Mosca
  • Fort Garland Museum in Fort Garland
  • Cumbres & Toltec Scenic Railroad in Antonito 

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Alamosa gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Alamosa