De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

70 Kilometer ten zuiden van Denver ligt Georgetown. Bij deze kleine plaats werden in 1864 grote zilveraders ontdekt. Uit die bloeiende mijnbouwperiode zijn nu nog ruim 200 gerestaureerde Victoriaanse huizen te zien. Diverse huizen zijn ook binnen te bezichtigen.

Bezienswaardigheden in Georgetown 

De Old West Mainstreet heeft gezellige winkeltjes, boetieks en restaurants. In het Hotel de Paris, vind je de overblijfselen uit het verleden, dit oude hotel is nu namelijk een museum. Een ander museum in Georgetown is het Hamill House Museum. Vlakbij Georgetown kan je Guanella Pass Scenic Byway rijden, een prachtige bezienswaardige route, maak onder weg dan ook een stop bij het Georgetown Wildlife Viewing Area, hier leven namelijk honderden Bighorn schapen, als je geluk hebt zie jij er ook een tijdens je vakantie in Colorado

Durango & Silverton Narrow Gauge Railroad

Vanuit Georgetown vertrekt ook de historische Durango & Silverton Narrow Gauge Railroad, een oud stoomlocomotief dat wagons door de steile bergen trekt. Onderweg wordt er een stop gemaakt om een oude zilvermijn te bezichtigen. Deze zeer beroemde spoorverbinding vormde het decor voor de film ‘Reis om de wereld in 80 dagen’. De stoomtrein maakt een 135 kilometer lang traject door de prachtige Weminuche Wilderness.

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Georgetown gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Georgetown