Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Eén van de voorsteden van Denver is het ten westen gelegen Golden. Het plaatsje heeft 15.000 inwoners en ontstond in 1859, nadat in de Clear Creek goud werd gevonden. Golden ontwikkelde zich voorspoedig. Dat kwam vooral doordat Golden een belangrijke stop-over werd voor gelukzoekers die het wat verder naar het westen wilden proberen.

Geschiedenis van Golden

Van 1862 tot 1867 was Golden zelfs de hoofdstad van het Colorado Territory. Nu is het stadje vooral bekend omdat hier ‘s werelds grootste brouwerij, de Coors Brewery, is gevestigd. De brouwerij werd in 1873 opgericht en overleefde de drooglegging tussen 1919 en 1933. Al in 1874 had Golden een mijnschool. De mijntraditie komt goed tot zijn recht in het interessante Colorado School of Mines Museum.

Bezienswaardigheden in Golden 

Het is beslist de moeite waard om tijdens je rondreis door Colorado in Golden met de kabelbaan naar Lookout Mountain te gaan. Je hebt daar een prachtig uitzicht over de Rocky Mountains en Denver. Verder bevindt zich op de top het graf van de beroemde Buffalo Bill te samen met een klein museum over de geschiedenis van de beroemde cowboy. Dit is het Buffallo Bill Grave and Museum. In Golden vind je ook het Colorado Railroad Museum een echte aanrader voor alle fans van treinen. 

Het centrum van Golden

In het historische centrum van Golden vind je veel bars, restaurants, sportzaken, brouwerijen, kunstwinkels en andere winkels. Het gehele jaar door worden er ook allerlei evenementen in Golden georganiseerd. 

Outdoor activiteiten in Golden 

Bij Golden ontmoeten de Great Plains en de Rocky Mountains elkaar. Dit te samen met de ligging in de Clear Creek Valley zijn er vele outdoor sporten mogelijk in en om Golden. Denk hierbij aan raften, hiken en moutainbiken. In de wintermaanden verblijven veel fanatieke skiërs in Golden. Zij gaan dan skiën in het nabij gelegen skigebied Kicking Horse. 

Overige bezienswaardigheden in Golden

  • Boettcher Mansion
  • Dinosaur Ridge
  • Golden History Museum & Park
  • Golden Moon Distillery
  • Rocky Mountain Quilt Museum 
  • Twelfth Street Historic District 

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Golden gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Golden