Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Cocoa Beach is de uitvalsbasis voor het Kennedy Space Center. Maar ook ben je hier op de juiste bestemming als je liefhebber bent van Golfsurfen! Cocoa Beach heeft meer te bieden dan alleen ruimtevaart. Ben je benieuwd wat er nog meer te doen is in Cocoa Beach lees dan verder!

Algemeen

Liefhebber van golfsurfen en ruimtevaart? Bezoek dan Cocoa Beach. Een bezoek aan het Kennedy Space Center en het krijgen van een golfsurfles zijn slechts een tweetal must-do activiteiten in deze plaats. Ook de Ron Jon’s Surfshop, de Brevard Zoo en de Dinosaur Store zijn echte aanraders. Ook qua natuur is Cocoa Beach uniek; een voorbeeld hiervan is het Merritt Island National Wild Life Refuge. 

Ligging

Cocoa Beach ligt vlakbij het Kennedy Space Center en  vlakbij de Banana River. In de directe omgeving van Cocoa Beach liggen Titusville, Melbourne, Palm Bay en Cape Canaveral. Orlando ligt slechts 55 kilometer vanaf Cocoa Beach en is te bereiken met de Beeline Expressway.

Geschiedenis

Vanaf begin jaren ‘60 groeide de bevolking explosief door de komst van NASA's John F. Kennedy Space Center, dat op circa 24 kilometer afstand van Cocoa Beach gebouwd werd. Vele nieuwe werknemers van NASA verhuisden naar Cocoa Beach. Elke keer als er weer een bemande ruimtevlucht was geweest, werden er parades in Cocoa Beach gehouden om de astronauten te eren. Tegenwoordig staat Cocoa Beach vooral bekend als surfparadijs en komen er jaarlijks miljoenen surfers naar deze stad, waar vele surffestivals georganiseerd worden.

Cocoa Village

Op ongeveer vijf minuten rijden van Cocoa Beach ligt het centrum van Cocoa Village. Langs de straten staan rijen bomen en er zijn veel kunstgalerijen en leuke, aparte winkeltjes.
Je kunt hier dus een leuke dag besteden met winkelen en een drankje op een terras.

Merritt Island National Wild Life Refuge

Een uurtje verwijderd van Orlando en een kwartiertje rijden van Cocoa Beach ligt Merritt Island. Dit is een indrukwekkend natuurreservaat in Florida. Dit Merritt Island National Wildlife Refuge bestaat uit mangrove- en moerasgebieden waar veel vogels leven zoals ibissen, Amerikaanse ooievaars, kraanvogels, pelikanen, roze lepelaars, meeuwen en reigers. In de Gator Jungle zijn alligators te zien. De kustlijn en de zee bij Merritt Island zijn beschermd natuurgebied. Er leven zeekoeien (manatees), dolfijnen, roggen, alligators, landschildpadden, wasbeertjes en bobcats (rode lynxen). ‘s Morgens vroeg of tegen zonsondergang kun je een mooi tochtje van bijna twaalf kilometer met de auto over de Black Point Wildlife Drive maken (vertrek vanaf het Visitor Center), of over de boardwalks van de Cruickshank Trail wandelen. De heen- en terugweg zijn in totaal bijna negen kilometer lang. Kijk voor meer informatie op Merritt Island National Wildlife Refuge

Accommodaties in Cacoa Beach

Hilton Cocoa Beach Resort

Onze topbestemmingen in de buurt van Cocoa Beach

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Cocoa Beach gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Cocoa Beach