Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Crystal River is bekend geworden door de Manatees. De dieren komen hier iedere winter om te overwinteren. Nu vindt je in Crystal River niet alleen de Manatees maar ook vele hotels en pretparken. Wanneer je wilt zwemmen met de Manatees is Crystal River de enige bestemming in Florida waar dit mogelijk is.

Algemeen

Een heuvelachtige omgeving, heldere waterbronnen, bossen vol bomen begroeid met hangend mos, kleine vissersbootjes en stalletjes met vers fruit langs de kant van de weg… dát is Crystal River. In deze plaats lijkt de tijd even stil te hebben gestaan en kun je het Florida van vele jaren terug ervaren, voordat het werd volgebouwd met hotels en pretparken. Wat deze bestemming echt uniek maakt zijn de honderden Manatees (zeekoeien) die hier elk jaar over winteren. De enige plaats in Florida waar je kunt zwemmen met deze dieren is dan ook Crystal River.

Lees hier meer over Manatees
Ook is er een leuk blog geschreven over Manatees.

Een super leuke excursie is zwemmen met Manatees. Onderstaand de excursies die Doets Reizen aanbiedt!

Ligging

De plaats Crystal River ligt aan de Nature Coast van Florida. De Nature Coast telt volgens sommigen de mooiste stranden van het land én veel zoetwaterbronnen

Inwoners

Crystal River telt ruim 3000 inwoners.

Klimaat

Crystal River is gelegen in een gebied met een warm zeeklimaat. Dit klimaat wordt gekenmerkt door droge winters, maar zeer natte zomers.

Geschiedenis

De geschiedenis van Crystal River en omgeving gaat vele jaren terug. Lang voordat de Europeanen naar dit gebied kwamen, leefden hier al verschillende Native Amerikanen. In de buurt van Crystal River vind je deze cultuur terug in diverse musea en historische gebouwen.

Wanneer je een tocht over de Crystal River maakt, zie je onderweg misschien Shell Mounds. Dit zijn hoopjes schelpen die vroeger door indianen werden achtergelaten en verlicht met fakkels; ze dienden ter navigatie.

Natuur

Crystal River bestaat uit een netwerk kristalheldere riviertjes en waterbronnen. Deze beginnen aan het einde van Kings Bay en lopen ongeveer tien kilometer door, tot aan de Golf van Mexico. Daarnaast kun je ook genieten van de Withlacoochee State Trail. Die is ongeveer 75 kilometer lang en voert langs kleine dorpjes, ranches en prachtige natuurgebieden. Ook ga je dwars door het Withlacooche State bos en een kanoroute over de gelijknamige rivier.

Crystal River is ook geliefd bij de West Indian Manatee. Deze met uitsterven bedreigde dieren leven in kuddes van soms wel driehonderd dieren in de door warme bronnen verwarmde wateren rond Crystal River. Vooral tussen oktober en maart zijn het er heel erg veel. Wij adviseren een boottocht te ondernemen waarbij je de gelegenheid krijgt te snorkelen. De manatees zijn zachtaardige dieren die je, bijvoorbeeld tijdens het snorkelen, van dichtbij benaderen. Ze zijn ongevaarlijk.

In de zomer kun je trouwens ook een boottocht boeken om op St. Jacobschelpen te vissen, die je ‘s avonds kunt laten bereiden in de keuken van het restaurant. Naast zeekoeien leven in de wateren van Crystal River nog veel meer andere dieren zoals krabben en alligators. 

Accommodaties in Crystal River

The Plantation on CrystalRiver


Onze topbestemmingen in de buurt van Crystal River

Reizen in de buurt van Crystal River

Logo Doets Reizen Amerika

Crystal River