De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Amerika

Appalachian Mountains

4 Actueel reisaanbod

Het westelijk gedeelte van North Carolina wordt gedomineerd door de Appalachian Mountains, die beginnen in Alabama en Georgia en lopen door tot aan de Canadese provincies New Brunswick en Québec. Mountainbiken, wandelen, paardrijden, raften, skiën en snowmobiling zijn slechts enkele opties van de vele activiteiten hier die je tijdens een vakantie in de Appalachian Mountains kunt ondernemen.

Geschiedenis van de Appalachian Mountains

Lange tijd zijn de bergen de ‘frontier’ geweest, de grens van de beschaving. Het land erachter werd verkend door beroemde ‘frontiermen’ als Davy Crockett met zijn bevermuts en Daniel Boone.

Activiteiten in de Appalachian Mountains

Dit gedeelte van North Carolina is nog altijd in opkomst door de toenemende populariteit van actieve vakanties; ‘The Great Outdoors’ zoals het graag genoemd wordt. In de zomer betekent dit vooral paardrijden, wandelen, kamperen en whitewater raften. De laatste jaren is vooral mountainbiken erg populair. In de winter maken de summer outdoors plaats voor snowmobiling en crosscountry skiën, maar ook voor alpine skiën kan je hier tegenwoordig goed terecht.

Wandelen in de Appalachian Mountains

Voor wandelaars is de Appalachian Trail aangelegd. Deze trail is maar liefst 3.400 kilometer lang en loopt van Georgia tot Maine. Langs het pad zijn overnachtingshutten, campsites en schuil- en rustgelegenheden te vinden. Tegenwoordig lopen steeds meer mensen jaarlijks een gedeelte van de trail, met als ultiem doel uiteindelijk de volledige 3.400 kilometer te hebben gelopen.

Bezienswaardige route in de Appalachian Mountains

Een bezienswaardige route die start in de Appalachian Mountains, nabij Asheville is de Blue Ridge Parkway. Deze weg met prachtige vergezichten gaat dwars door de Blue Ridge Mountains en eindigt in de Great Smokey Mountains. Vooral in de herfst is deze route erg populair, vanwege de prachtig gekleurde bladeren langs de kant van de weg.

Reizen in de buurt van Appalachian Mountains

Logo Doets Reizen Amerika

Appalachian Mountains