Bosbranden Jasper Meer info

Amerika

Indian Pueblo Cultural Center

3 Actueel reisaanbod

In de omgeving van Albuquerque vind je vele pueblo's. Enkele aanraders zijn de Sandia Pueblo, de Zia Pueblo en de Cochiti Pueblo. Voor je een bezoek brengt aan deze pueblo’s, is aan te raden eerst langs het Indian Pueblo Cultural Center te gaan. Hier wordt op een duidelijke manier de geschiedenis en cultuur van de 19 pueblo’s in New Mexico getoond.

Meer informatie over het Indian Pueblo Cultural Center 

Naast informatie over de 19 pueblo's in de omgeving van Albuquerque vind je hier ook heel veel achtergrond informatie over de stammen en de cultuur van de Native Americans die in New Mexico leefde en nog steeds leven. Er is een museum met wisselende tentoonstellingen en een groot archief. Ook worden er regelmatig optredens gegeven waarbij de cultuur van de verschillende stammen getoond wordt door middel van dans. Bij het Indian Pueblo Cultural Center is ook een restaurant waar traditionele gerechten worden geserveerd. 

Pueblo’s in de omgeving van Albuquerque

Sandía Pueblo

In de buitenwijken van Albuquerque ligt Sandía Pueblo, dat al rond 1300 werd gesticht. Sandía is Spaans voor watermeloen. Het ziet er tegenwoordig nogal modern uit, maar de ruïnes van de oude pueblo zijn er nog steeds.

Zia Pueblo

In de omgeving van het plaatsje Bernalillo liggen diverse pueblo’s, waaronder de Zia Pueblo (30 km ten noordwesten van Bernalillo aan highway 44). Het is de “geboorteplaats” van het Zia Sign, de gestileerde zon, een symbool van veel pueblo-stammen dat ook terug te vinden is in de staatsvlag van New Mexico. Vroeger was het een van de grootste pueblo’s met meer dan 6.000 inwoners; nu wonen er nog maar een kleine 700 Native Americans. De pueblo is bekend om zijn aardewerk met geometrische motieven.

Cochiti Pueblo

In Cochiti Pueblo (tussen Albuquerque en Santa Fe) heeft nogal wat modernisering plaatsgevonden, hoewel er nog wel een kerk uit 1628 staat. De pueblo is vooral bekend om de “storyteller”-cultuur, een soort poppenkast waarbij verhalen worden verteld die van generatie op generatie zijn overgegaan. Entree is vrij, maar fotograferen is er verboden.

Isleta Pueblo

Met een oppervlakte van ruim 800 km2 is Isleta Pueblo (25 km ten zuiden van Albuquerque), een van de grootste pueblo’s. Er zijn veel adobe huizen en er staat een kerk uit 1612, de San Agustin de la Isleta Mission.

Reizen in de buurt van Indian Pueblo Cultural Center

Logo Doets Reizen Amerika

Indian Pueblo Cultural Center