Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Net buiten Asheville staat het Biltmore Estate, het indrukwekkende landgoed van de Vanderbilts. Het landgoed is gebaseerd op de kastelen aan de Loire in Frankrijk . De bouw van het huis met 250 kamers duurde zo’n vijf jaar. Het huis wordt nog steeds door een Vanderbilt bewoond en is ook geopend voor publiek. Werkelijk prachtig, compleet met mooi aangelegde tuinen en een wijngaard.

Geschiedenis van het Biltmore Estate

George Washington Vanderbilt was de kleinzoon van de New Yorkse zakenman Cornelius Vanderbilt, die in de 19e eeuw zijn fortuin had verdiend met schepen en spoorwegen. George kwam hier in de jaren tachtig van de 19e eeuw en vond het zicht op de Blue Ridge Mountains zo mooi dat hij besloot hier permanent te gaan wonen. Hij gaf opdracht voor de bouw van een kasteel dat gebaseerd moest zijn op enkele kastelen aan de Loire, met name de kastelen van Blois, Chenonceaux en Chambord. Hij decoreerde de kamers met de kunstwerken die hij in de loop der jaren tijdens zijn reizen door Europa had verzameld: werken van Dührer, Singer Sargent en Renoir, om er maar een paar te noemen. Verder richtte hij de kamers in met de mooiste Chippendale en Sheraton meubelen en het fijnste Wedgwood porselein. Het kasteel telt 32 gastenverblijven, een biljartkamer, een gymnasium en een overdekt zwembad. Al bij de opening was het kasteel voorzien van toen hypermoderne vindingen als centrale verwarming, elektrisch licht, koeling en een huistelefoon. Een ongekende luxe voor die tijd.

Bezoek het Biltmore Estate

Het Biltmore Estate is het grootste particulier bewoonde huis van de Verenigde Staten. Tijdens je vakantie in Asheville moet je zeker een bezoek brengen aan het Biltmore Estate. Het kasteel is nog zoals een eeuw geleden, er is bijna niets veranderd. Ook een bezoek aan The Gardens is een aanrader. Deze tuinen zijn aangelegd door de beroemde landschapsarchitect Frederic Law Olmsted, degene die ook de Pinehurst Sandhills ontwierp.

Activiteiten op het landgoed van het Biltmore Estate

Je kunt niet alleen het landgoed te voet ontdekken, maar je kunt ook paardrijden en fietsen over de verschillende trails. Op het landgoed is een wijngaard waar wijnen worden geproduceerd, er zijn rondleidingen en aan het einde van de tour is er een proeflokaal en een shop. Verder zijn er op het Biltmore Estate diverse restaurants met voor ieder wat wils; variërend van sfeervol-met-kaarslicht tot fastfood. In het bijgelegen Antler Hill Village vind je verschillende winkeltjes en activiteiten voor de hele familie. Zo is er een boerderij, het Biltmore Legacy Museum en het Outdoor Adventure Center.

Reizen in de buurt van Biltmore Estate

Logo Doets Reizen Amerika

Biltmore Estate