Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Amerika

Blue Ridge Parkway

4 Actueel reisaanbod

De Blue Ridge Parkway heeft prachtige vergezichten. Vooral in de herfst tijdens de Indian Summer (midden september tot midden oktober) is deze route prachtig. De bladeren kleuren dan van groen naar oranje, geel en rood, een magnifiek gezicht. Onderweg kom je onder andere langs het Mount Mitchel State Park. Hier vind je prachtige watervallen en grotten.

Ligging van de Blue Ridge Parkway

De meest westelijke bergrug van de Appalachian Mountains wordt gevormd door de Blue Ridge Mountains. De Blue Ridge Parkway doorkruist dit prachtige gebied. De Blue Ridge Parkway loopt vanaf de Great Smokey Mountains, via Asheville in South Carolina naar Virginia. Plaatsen die je onderweg passeert zijn Cherokee, Blowing Rock, Fancy Cap, Roanoke en Afton. In Virginia gaat de Blue Ridge Parkway over in de Skyline Drive en komt uiteindelijk uit in het Shennandoah National Park in Virginia. Het gebied is niet alleen prachtig om door heen te rijden tijdens jouw vakantie in Amerika, maar ook kan je hier geweldig wandelen en mountainbiken.

Wandelingen vanuit de Blue Ridge Parkway

Vanaf de Blue Ridge Parkway is het mogelijk om een van de meer dan 100 uitgezette wandelingen te volgen. Je wandelt dan door een zeer bosrijke omgeving en komt onderweg prachtige bloemen en watervallen tegen. Enkele leuke wandelingen zijn de Catoctin Loop Trail, Greenstoon Trail. The Priest, Appalachian Trail, White Rock Falls Trail, Otter Creek Trail, Thunder Ridge Trail, Apple Orchard Falls Trail, Fallingwater Cascades Trail en de Abbott Lake Trail. Elke wandeling is verschillend van lengte en zwaarte, er is dus voor iedereen een passende wandeling te vinden vanaf de Blue Ridge Parkway.

Watervallen aan de Blue Ridge Parkway

In dit gebied zijn veel watervallen te vinden. Deze watervallen zijn vaak via een korte wandeling te bereiken. Een bezienswaardige waterval zijn de Crabtree Falls. Ook aan te raden is om te stoppen bij het uitzicht punt Graveyard Fields, je hebt hier prachtig uitzicht over de omliggende bergen en komt onderweg ook een waterval tegen.  

Mount Mitchell State Park

De Blue Ridge Parkway loopt ook vlak langs Mount Mitchell State Park. Mount Mitchell is met ruim 2.000 meter de hoogste berg in het oosten van de Verenigde Staten. Het is mogelijk om een wandeling naar de top te maken. Een stukje ten oosten van Mount Mitchell liggen de Linville Falls, vanaf de Blue Ridge Parkway te bereiken via een korte wandeling door het bos. Deze watervallen storten zich in een 600 meter diepe kloof. Daar vlakbij zijn de Linville Caverns, de enige grotten in North Carolina. Deze 700 meter diepe grotten kun je hier ook bezoeken.

Reizen in de buurt van Blue Ridge Parkway

Logo Doets Reizen Amerika

Blue Ridge Parkway