De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Amerika

Chimney Rock State Park

4 Actueel reisaanbod

Het Chimney Rock State Park wordt gekenmerkt door een ruim 100 meter hoge, granieten monoliet die je via een pad kunt beklimmen. Minder sportief ingesteld? Dan kun je de monoliet ook per lift bereiken. Eenmaal boven kun je genieten van een fascinerend uitzicht.

Wandelingen in Chimney Rock State Park 

In de omgeving kun je mooie wandelingen maken, naar onder andere de 130 meter hoge Hickory Nut Falls via de Hickory Nut Falls Trail. Ook een aanrader zijn de Four Seasons Trail en de Skyline Trail. Uitzichtpunten die je bezocht moet hebben tijdens jouw vakantie in Amerika zijn Exclamation Point en Peregrine's Point. Naast wandelen is het ook mogelijk te rotsklimmen. In het Chimney Rock State Park zijn ook een aantal horecavoorzieningen. 

Meer informatie over Chimney Rock State Park 

Het Chimney Rock State Park ligt op ongeveer 40 kilometer ten zuidwesten van Asheville. In de jaren vijftig werd hier de film De laatste der Mohikanen opgenomen. Ook bij het nabijgelegen Lake Lure is het aangenaam vertoeven, vooral in de lente wanneer de dogwoods en de azalea’s het landschap fraai kleuren. Ten zuiden van Chimney Rock liggen de plaatsjes Hendersonville en Flat Rock. Door de zuivere lucht hebben rijken die plaatsen uitgezocht om een fraai optrekje neer te zetten en er hun oude dag door te brengen.

Reizen in de buurt van Chimney Rock State Park

Logo Doets Reizen Amerika

Chimney Rock State Park