Vroegboekreizen 2024 Boek nu

De kust van North Carolina wordt gedomineerd door vuurtorens. De hoogste vuurtoren van de Verenigde Staten is Cape Hatteras Lighthouse en staat in het dorpje Buxon. Dit is misschien wel een van ’s werelds beroemdste vuurtoren en heel herkenbaar door de zwart-witte strepen. Andere vuurtorens die je gezien moet hebben zijn de Bodie Island Lighthouse, ten zuiden van Nags Head en de Ocracoke Island Lighthouse op Ocracoke Island.

Cape Hatteras Lighthouse 

De Cape Hatteras Lighthouse staat sinds 1870 in Buxon en is maar liefst 69 meter hoog. Desondanks hebben er langs de kust toch 1.500 geregistreerde schipbreuken plaatsgevonden. Als je zin hebt kan je de 257 traptreden beklimmen en boven genieten van het prachtige uitzicht.

Bodie Island Lighthouse

Bezoek ook de Bodie Island Lighthouse, ten zuiden van Nags Head gelegen op de Outer Banks. Dit is een prachtige vuurtoren uit 1872. Sinds de renovatie van een aantal jaar geleden is het mogelijk om de vuurtoren te beklimmen. Deze buurtoren heeft zo’n 214 treden. Nags Head betekent in feite Knollenkop; volgens de lokale legende komt de merkwaardige naam uit de tijd dat strandjutten hier een geliefde bezigheid was. De strandjutters ontpopten zich echter als sluwe ‘strandpiraten’ door een lantaarn om het hoofd van een paard te hangen en daarmee ’s nachts door de duinen te wandelen. De zeelui die uitkeken naar de signalen van vuurtorens raakten daarvan vaak dusdanig gedesoriënteerd dat hun schip strandde. De strandpiraten zagen vervolgens hun kans om het schip te overvallen en roofden de buit.

Ocracoke Island Lighthouse

De derde bekende vuurtoren van de regio is Ocracoke Island Lighthouse, gevestigd op Ocracoke Island. Deze vuurtoren werd al gebouwd in 1823 en is daarmee de oudste, nog steeds in werking zijnde vuurtoren van North Carolina. In tegenstelling tot Bodie Island Lighthouse en Cape Hatteras Lighthouse mag je deze vuurtoren niet beklimmen.

Reizen in de buurt van Vuurtorens

Logo Doets Reizen Amerika

Vuurtorens