Corona-virus maatregelen

Corona-virus maatregelen. Lees meer

Dit gebied is vernoemd naar de populaire Amerikaanse president Theodore Roosevelt, die een groot voorvechter van het behoud van de natuur was. Deze streek is vooral bekend vanwege de begroeide heuvels met dennen-, pijn-, en espenbomen en kraakheldere riviertjes waarin het wemelt van de forellen. Ook vind je in Roosevelt Country de Petrified Forests - versteende bossen - die zijn ontstaan na een vulkaanuitbarsting die de bossen met as bedekte.

Roosevelt Country 


Het gebied is vernoemd naar de populaire Amerikaanse president Theodore Roosevelt, die een groot voorvechter voor het behoud van de natuur was. Deze streek is vooral bekend vanwege de mooi begroeide heuvels met dennen- pijn- en espenbomen en kraakheldere riviertjes waarin het wemelt van de forellen. De belangrijkste bezienswaardigheden van Roosevelt Country zijn de Petrified Forests. Dit zijn versteende bossen, die zijn ontstaan doordat na een vulkanische uitbarsting de bossen met as werden bedekt. Vervolgens zijn bepaalde asdelen gedurende miljoenen jaren in het hout gedrongen, waardoor de bomen zijn versteend. 

Beartooth Pass


Ook is het de moeite waard om in dit gebied een bezoek te brengen aan de Tower Fall, een 40 meter hoge waterval. Centraal in Roosevelt Country ligt de Roosevelt Lodge, bestaande uit eenvoudige cabins en een grote dining room. Het geheel geeft de sfeer van een ouderwetse Amerikaanse ranch. Via Highway 212 kan men van hieruit naar de Northeast Entrance en vervolgens een prachtige route rijden over de Beartooth Pass (3.3370 meter) op de grens met Montana.

Reizen in de buurt van Roosevelt Country

Logo Doets Reizen Amerika

Roosevelt Country