Bosbranden Jasper Meer info

IJsland

Dettifoss Waterval

3 Actueel reisaanbod

De meest machtige waterval van Europa! Met zo’n introductie kan het niet anders dat dit de koning der watervallen is. En dat is ie ook! De Dettifoss is een waterval in het noordoosten van IJsland en 44 meter hoog en een duizelingwekkende 100 meter breed! De waterval wordt gevoed door de gletsjerwater rivier Jökulsá á Fjöllum, die vanaf de vulkaan Vatnajökull komt. Maar liefst 2 kraakheldere regenbogen zorgden voor de kers op de taart! Vlakbij Dettifoss liggen de Hafragilfoss en de Selfoss watervallen welke je prima kunt combineren tijdens je bezoek.

Bereikbaarheid

De Detifoss waterval is een van de machtigste watervallen van Europa. De waterval vervoert gemiddeld 193 kubieke meter per seconde de Jökulsárgljúfur kloof in. In diezelfde kloof ligt de nabijgelegen Selfoss waterval. Makkelijk op het zelfde moment te bezoeken. 
De waterval is vanaf 2 kanten te bereiken. De gemakkelijkste route is om vanaf de ringweg 1 wegnummer 862 te pakken, deze weg is verhard tot aan de parkeerplaats. Je komt dan uit aan de westelijke kant van de waterval. Wil je de andere kant bezoeken pak dan wegnummer 864 vanaf de ringweg.  Deze weg is wel deels gravel road dus let goed op dat je voertuig geschikt is voor deze weg. 

Ligging

Deze machtige waterval is gelegen in het noordelijke deel van het Vatnajökull National Park. Deze waterval ligt ten oosten van Akureyri, de grootste stad in het noorden van IJsland, en ongeveer 80 kilometer rijden ten noorden van Lake Myvatn. Walvissafari hoofdstad Husavik ligt ongeveer 90 kilometer ten noord westen van de waterval. Het gebied rondom de Dettifos waterval is uniek vanwege zijn spectaculaire geologie. Vele kraters, lavavelden en het mooi meer van Myvatn liggen in dit gebied. 
Ten noorden van de Dettifos ligt de kloof van Ásbyrgi, een enorme, hoefijzer vormige kloof die met begroeid is met groene begroeiing. Langs de ringweg van Lake Myvatn naar Akureyri vind je de kleinere, maar ook imposante Goðafoss waterval, met een bijzondere geschiedenis. 


Onze topbestemmingen in de buurt van Dettifoss Waterval

Reizen in de buurt van Dettifoss Waterval

Logo Doets Reizen IJsland

Dettifoss Waterval