Corona-virus maatregelen

Corona-virus maatregelen. Lees meer

Met de Krafla vulkaan en de geestdriftige geothermische velden in zijn kern, klopt het gebied nog steeds, hoewel nauwelijks hoorbaar, met een gesmolten hart. Je kun via een pittige wandeling naar de caldera lopen van de vulkaan. Je loopt dan over de kraterrand van de vulkaan, wat spectaculair is.

Vlakbij het Myvatn-meer ligt de vulkaan Krafla. Deze vulkaan is onderdeel van het Grote Krafla Vulkanische Systeem. Dit is een strook van scheuren en spleten van 4 tot 10 km breed en 80 km lang. Vaak word de vulkaan verward met de berg Krafla. De caldera van de vulkaan ligt in het midden en heeft een diameter van 10 km. In de caldera liggen een aantal bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld de bubbelende modderpoelen en spuitende stoomgaten bij Hverir, de smeulende lavavelden van Leirhnjúkur of de Viti krater.

In deze omgeving is het nasmeulende lavaveld van de uitbarsting tussen 1975 en 1984 nog steeds te zien. Onder dit gebied ligt een enorme magmakamer die op sommige plekken tot maar 3 km onder het aardoppervlak ligt. Rond de vulkaan Krafla ligt een korter en een langer wandelpad. Vanaf deze wandelpaden heb je een prachtig uitzicht over het vulkanische landschap. Ten zuiden van het Krafla gebied ligt Námafjall de mijnberg. Vroeger werd hier eeuwen lang zwavel gemijnd. Naast deze berg ligt het geothermische veld waar heel veel hete modderpoelen en stoomgaten te vinden zijn.

Onze topbestemmingen in de buurt van Krafla Vulkaan

Reizen in de buurt van Krafla Vulkaan

Logo Doets Reizen IJsland

Krafla Vulkaan