Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

DC-3 Plane Wreck geschiedenis:
Op 21 november 1973 vloog het US Navy Douglas vliegtuig van Höfn Hornafjördur Airport naar de Naval Air Station Keflavik. Tot op de dag van vandaag is het niet zeker wat er fout ging die dag, maar het vliegtuig heeft een noodlanding moeten maken op de bevroren gletsjer van Sólheimasandur. Alle 7 inzittende overleefde de landing en werden per helikopter terug naar de basis gebracht. Tegenwoordig is het vliegtuigwrak een toeristische trek pleister die je niet wil missen.

Zuidkunst van IJsland 

Tijdens de roadtrip die je maakt rij je langs de zuidkust van IJsland waar je een tussenstop kunt maken om de mooie gletsjers te bezichtigen. Om het vliegtuigwrak te bewonderen zal je goed moeten opletten op de bordjes en op de parkeerplaats want je bent er zo voorbij. Je hebt van uit Reykjavik verschillende tours die je langs de alle hotspots van de zuidkust brengt zo weet je gegarandeerd dat je het vliegtuig niet mist.

ATV Tour 

Heb je geen zin in een wandeling of in een bus te zitten, maar wil je graag wat meer actie? Dan is het ATV tour wat voor jou, je gaat op een quad over het zwarte strand langs meerdere bezienswaardigheden.
Meer weten over de ATV tour?

Wat is de beste tijd om te gaan?

De mooiste tijd om heen te gaan is tussen oktober en maart dat komt doordat je dan een mogelijkheid hebt het noorderlicht te zien waardoor je prachtige foto’s kan maken. Het wrak is enorm populair waardoor het druk kan zijn, in de zomerperiode is het gemiddeld 20 tot 24 uur per dag licht wij raden dan ook aan om vroeg of later op de avond te gaan als je foto’s wil zonder een hele groep erbij.

Als je kiest om lopend te gaan, ga dan niet met sneeuw stormen en harde wind. 

Reizen in de buurt van DC-3 Plane Wreck

Logo Doets Reizen IJsland

DC-3 Plane Wreck