Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Bezienswaardigheden Californië: Wat te doen in Californië?

Een vakantie naar Californië is voor velen een droom. Dit is dan ook niet voor niets. Californië is een bestemming die van alles wat te bieden heeft van zon, zee en strand tot de mooiste steden en natuurparken. Je zal je dan ook geen seconde vervelen in deze fantastische staat. Doets Reizen geeft je de beste tips voor alle bezienswaardigheden die niet mogen ontbreken tijdens jouw reis door Californië.

Ga op in de wereld van de Hollywood sterren

Los Angeles is het bakermat van vele sterren en Hollywood films. Er zijn dan ook verschillende highlights te bezoeken in Los Angeles die je zullen doen denken aan vele films of series. Zo moet je natuurlijk een foto maken bij het Hollywood Sign in de Hollywood Hills of bij de ster van jouw favoriete acteur of actrice. Wil jij nog dichterbij jouw favoriete ster komen boek dan een tour waarbij je langs de huizen van de meest bekende sterren gaat. Je ziet vaak de opritten en de huizen die op de heuvels van de Hollywood Hills gelegen zijn maar je kan dan wel zeggen dat jij bij het huis van bijvoorbeeld Brad Pitt of Justin Bieber bent geweest. 

Walk of Fame - Hollywood - California - Amerika - Doets Reizen

Bezoek het voorheen zwaar bewaakte eiland van San Francisco

Het meest bekende gevangeniseiland van Amerika is Alcatraz. Dit eiland is gelegen in de baai van San Francisco en kan je bezoeken door middel van een audio tour. Laat je door de gevangenis gidsen doormiddel van de verhalen van een gevangene en verbaas je over de unieke ligging van dit eiland. De grootste misdadigers uit de Amerikaanse geschiedenis hebben hier opgesloten gezeten en hier zijn dan ook de meest bijzondere verhalen over te lezen en naar te luisteren. Wil jij nog een extra dimensie toevoegen aan jouw bezoek aan dit eiland dat niet te ontsnappen was als crimineel? Boek dan een ghost tour. Hierbij ga je in de avond wanneer het donker is naar het eiland en krijg je een extra enge tour door de gevangenis. Dit is dan ook geschikt voor de echte horror fanaten. 

Alcatraz - San Francisco - California - Amerika - Doets Reizen

Fiets over een van de meest bekende bruggen ter wereld

De Golden Gate Bridge is een begrip over de gehele wereld. Hij is zelfs in een aantal steden al nagebouwd omdat de bouwkundige onderdelen zo uniek zijn. Het is dan ook een fantastisch uitzicht op deze brug. Het is echter nog leuker om met de fiets over deze brug te fietsen en zo een mooi uitzicht te hebben op zowel de skyline van San Francisco als op Sausalito wat gelegen is aan de andere kant van de baai. De fiets kan je ophalen in Fisherman’s Wharf waar je vervolgens een prachtige route vandaan kan fietsen naar de Golden Gate Bridge zelf. Vervolgens ga je de brug zelf over en kom je uit in Sausalito. Hier kan je genieten van een heerlijke stop en lunch voordat je weer terug gaat naar San Francisco. Het is mogelijk om de Golden Gate Bridge weer terug te fietsen echter het is ook mogelijk om naar San Francisco met de ferry terug te gaan. Hierbij heb je gelijk van het water een fantastisch uitzicht op de brug en vaar je langs Alcatraz. Dit zorgt er ook nog eens voor dat je direct 

San Francisco - California - Amerika - Doets Reizen

Rijdt de fantastische Highway 1#

De weg tussen San Francisco en Los Angeles kan je afleggen over de Highway 1#. Deze scenic route brengt je langs een prachtige kustlijn en langs mooie State Parks. Deze kustlijn staat bekend om de hoge kliffen en ruige kusten en onderweg kom je de leukste plaatsen tegen en kan je verschillende highlights bezoeken. Een absolute aanrader is om de 17 Mile Drive ter hoogte van Carmel by the Sea te rijden. Deze 17 mijl lange route brengt langs de mooiste plekjes van de ruige kust zoals bijvoorbeeld de Lone Cyprus. Een ander mooi State Park is Point Lobos State Park en natuurlijk Big Sur mag je niet overslaan op deze route. Een tip van Doets Reizen: Rijdt deze route altijd van noord naar zuid. Dit zodat de kustlijn aan de bijrijderskant van de auto gelegen is. Hierdoor heb je tijdens het rijden al een prachtig uitzicht op de kustlijn en kun je ook makkelijk een stop maken. Dit aangezien alle uitzichtpunten aan de rechterkant van de weg gelegen zijn. Hierdoor heb je geen last van de drukte om af te slaan. 

Big Sur - Highway 1 - California - Amerika - Doets Reizen

Ontdek de woestijn van Joshua Tree National Park

Joshua Tree National Park is gelegen in de Mojave woestijn. Het park kenmerkt zich door reusachtige woestijnbomen van soms wel 15 meter hoog en deze Joshua Trees zijn gelijk ook het symbool voor deze woestijn. Het park is ruig en divers en er zijn grote hoeveelheden bloeiende cactussen, indrukwekkende uitzichtpunten. Het park is daarnaast ook beroemd om de cover van het album van U2. Door het gehele park zijn er roodbruine rotsblokken verspreid over de vlaktes. Ben jij dol op wandelen of wil je gewoon zien waar die bijzonder foto op het album vandaan kwam? Bezoek dan Joshua Tree National tijdens je reis door West Amerika. Doe dit als tussenstop op doorreis of slaap een aantal nachten in Palm Springs en breng op de volle dag een bezoek aan Joshua Tree National Park. 

Joshua Tree National Park - California - Amerika - Doets Reizen

Leer surfen in het surfmekka van Californië

Het surfmekka van Californië is Santa Cruz. Dit plaatsje gelegen aan de baai van Monterey is dé uitgelezen locatie om te leren surfen. Dit is de geboorteplaats van het merk O’Neill dat is opgestart door Jack O’Neill die hier zelf heeft leren surfen. Doordat Santa Cruz gelegen is in de baai zijn hier eigenlijk altijd goede golven om op te surfen. Het is dan ook erg leuk om tijdens je reis door West Amerika hier een stop te maken en een surf les te volgen. Je begint met de basics en gaat vervolgens zelf het water in. Ben je al een geoefende surfer dan is het mogelijk om alleen een uitrusting te huren en lekker het water op te gaan. 

Santa Cruz - California - Doets Reizen