Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Camperrondreizen in Louisiana

Op zoek naar een onvergetelijk avontuur in het hart van Amerika? Een camperrondreis naar Illinois biedt een unieke reiservaring door het bruisende stadsleven, culturele schatten en adembenemende natuurlijke landschappen. Laat je inspireren en ontdek waarom een camperrondreis door Illinois een must is voor avontuurlijke reizigers.

Neem contact met ons op voor vragen over camperrondreizen in Louisiana

De magie van New Orleans

Wanneer je een camperrondreis door Illinois overweegt, mag een bezoek aan New Orleans niet ontbreken. Deze levendige stad in Louisiana is een smeltkroes van culturen en biedt een schat aan bezienswaardigheden. Hier zijn enkele hoogtepunten die je niet mag missen:

  • French Quarter: Een wandeling door de historische Franse wijk (French Quarter) is als een reis terug in de tijd. Smalle straatjes, kleurrijke gebouwen en levendige muziek maken dit tot een betoverende bestemming. Proef de beroemde Cajun- en Creoolse gerechten in de lokale restaurants.
  • Jazzmuziek en nachtleven: New Orleans staat wereldwijd bekend om zijn levendige muziekscene. Bezoek de beroemde jazzclubs, waar getalenteerde muzikanten de sfeer vullen met opwindende klanken. 's Avonds komt de stad pas echt tot leven, met bruisende straten en straatartiesten.
  • Historische erfgoed: Ontdek de rijke geschiedenis van New Orleans in het Historic Voodoo Museum en het National WWII Museum. Leer over de unieke cultuur, architectuur en tradities die deze stad zo bijzonder maken.
New Orleans - Lousiana - Amerika - Doets Reizen

De natuurlijke pracht van Louisiana

Tijdens je camperrondreis door Illinois kun je niet om de natuurlijke schoonheid van Louisiana heen. Deze zuidelijke staat is doordrenkt van weelderige moerassen, uitgestrekte wetlands en unieke groenvoorzieningen. Hier zijn enkele hoogtepunten van de natuurlijke omgeving:

  • Bayous en moerassen: Verken de mysterieuze bayous en moerassen van Louisiana. Huur een kajak of maak een boottocht om de fascinerende flora en fauna van dit unieke ecosysteem van dichtbij te ervaren. Misschien spot je zelfs alligators, reigers en schildpadden.
  • Atchafalaya Basin: Het Atchafalaya Basin is het grootste moerasgebied in de Verenigde Staten. Dit is de plek waar de natuur op haar best is. Maak een tocht over de bayous en bewonder de weidse uitzichten, oude cipressen en wilde dieren.
  • Zwemmen in de Golf van Mexico: Louisiana heeft een kustlijn aan de Golf van Mexico. Geniet van zon, zee en strand in plaatsen als Grand Isle en Holly Beach. Neem een verfrissende duik in het warme water en geniet van de zonsondergang over de Golf.
Road Bear RV camper in Zuidoost USA

Ontdek Louisiana met Doets Reizen

Bij Doets Reizen nemen wij jou graag mee naar deze muzikale staat! Onze deskundige reisadviseurs staan voor jou klaar om je te helpen bij het plannen van deze camperrondreis. Maar je kan er ook voor kiezen om dit zelf te doen met behulp van onze campertool. Hierbij kan je kiezen om een camper op te halen of terug te brengen naar New Orleans, ons camperstation in Louisiana. Zo kan je volledig op maat en naar jouw wensen een camper boeken. 

El Monte RV in de Deep South
Logo Doets Reizen

Camperrondreizen in Louisiana