Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!
Overzicht

Salute to Pearl Harbor Tour

Honolulu, Oahu - Hawaii

Achtergrond van Pearl Harbor:

Op 7 december 1941 werd de Amerikaanse marinebasis Pearl Harbor op het eiland Oahu, Hawaï, aangevallen door de Japanse marine. De verrassingsaanval leidde tot de formele betrokkenheid van de Verenigde Staten bij de Tweede Wereldoorlog. Meer dan 2.400 Amerikaanse militairen en burgers verloren het leven en talloze schepen en vliegtuigen werden vernietigd.

De Tour:  

De "Salut to Pearl Harbor" tour is ontworpen om bezoekers een diepgaand begrip te geven van de gebeurtenissen rond de aanval en hoe deze gebeurtenissen de wereld veranderden. De tour begint met een bezoek aan het Pearl Harbor Visitor Center, waar je wordt verwelkomd met historische beelden, tentoonstellingen en artefacten uit die periode.

Tijdens de tour ga je langs de volgende 

  • USS Arizona Memorial
  • USS Missouri Memorial
  • Aloha Tower

USS Arizona Memorial

Een hoogtepunt van de tour is het bezoek aan het USS Arizona Memorial, dat is gebouwd boven het wrak van het slagschip USS Arizona. Het schip werd zwaar getroffen tijdens de aanval, waarbij bijna 1.200 bemanningsleden omkwamen. Het memorial is een serene en ontroerende plek om eer te betuigen aan de gevallen helden en biedt bezoekers een kans om stil te staan bij de prijs van oorlog.

USS Missouri Memorial:
De tour omvat ook een bezoek aan het USS Missouri Memorial, het beroemde slagschip waarop de formele overgave van Japan werd ondertekend, waarmee officieel een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Dit indrukwekkende schip speelde een cruciale rol in de oorlog en geeft bezoekers een uniek inzicht in het leven aan boord van een oorlogsschip.

Aloha Tower: 

Het Symbool van Warm Welkom in Honolulu
De Aloha Tower is een iconisch symbool van de warme gastvrijheid en de rijke maritieme geschiedenis van Honolulu, de hoofdstad van Hawaï. Gelegen aan de prachtige waterkant van Honolulu Harbor, steekt de toren majestueus uit boven de skyline van de stad en heeft het generaties lang bezoekers en inwoners verwelkomd met zijn charmante uitstraling.

Duur van de excursie: ± 5 uur