Vraag

Heb ik een paspoort nodig?

Antwoord:

Alle bezoekers aan de Verenigde Staten en Canada dienen in het bezit te zijn van een geldig paspoort met een numerieke leesstrip. Hiermee worden ook baby's en kinderen bedoeld. Het is niet toegestaan dat baby's en kinderen zijn bijgeschreven in het paspoort van hun ouders. Voor de goede orde: Alle Nederlandse paspoorten die sinds 1 januari 1995 zijn afgegeven, zijn 'leesbaar' voor de machine. Indien je niet de Nederlandse nationaliteit hebt, dien je zelf na te gaan of jouw paspoort een numerieke leesstrip heeft. 

Indien je minder dan negentig dagen in de Verenigde Staten verblijft en reist onder de voorwaarden van het ESTA-programma / ETA-programma, dient je paspoort geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer in Nederland.

Als je een reis reserveert, moet je ervoor zorgen dat je van alle reizigers de eerste volledige voornaam en (meisjes)achternaam conform het paspoort beschikbaar hebt.  Alle passagiers dienen een eigen paspoort te hebben.

Heb je een niet-Nederlandse of meervoudige nationaliteit dan raden wij je aan zélf contact op te nemen over de vereiste reisdocumenten met jouw ambassade of die van het ontvangende en/of transitland.


Relevante veelgestelde vragen


Staat je vraag er niet tussen? Stel je vraag via één van de onderstaande contactmethodes.