Vraag

Heb ik een visum nodig?

Antwoord:

Visum Amerika en Canada

Zowel Amerika als Canada hebben een Electronic System for Travel Authorization (ESTA/ETA) programma. ESTA / ETA zijn geautomatiseerde systemen om vast te stellen of reizigers die staatsburger zijn van landen die deelnemen in het visumontheffingsprogramma (VWP), waaronder Nederland, zonder visum naar of via de Verenigde Staten en/of Canada mogen reizen. ESTA en/of ETA zijn verplichte reisdocumenten en moeten door alle reizigers die naar of via Amerika / Canada reizen van ESTA / ETA toestemming krijgen, voordat zij visumvrij mogen reizen. De elektronische aanvraag moet online aangevraagd worden en valt onder je eigen verantwoordelijkheid. De aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond en geldt ook voor kinderen en baby's. In de meeste gevallen zal ESTA  / ETA onmiddellijk uitsluitsel geven omtrent het reizen zonder visum. Krijg je geen toestemming via ESTA / ETA dan dien je zelf contact op te nemen met de Amerikaanse of Canadese ambassade. Let op: er zijn diverse websites die hulp bieden bij het invullen van ESTA / ETA. Echter zijn de kosten hiervoor veel hoger dan wanneer je het zelfstandig en direct bij de overheid doet. Het aanvragen kan via de officiële website van de overheid van Canada of via een Nederlands visumbureau waarmee wij samenwerken.

De ANVR voorwaarden Pakketreizen (artikel 2.5) legt de verantwoordelijkheid bij de reiziger om reis- en gezondheidsdocumenten in orde te hebben.
Voor reisadviezen en actuele informatie vanuit de Rijksoverheid verwijzen wij naar  https://www.lcr.nl/ en https://www.nederlandwereldwij...

Aanvragen via officiële websites van de overheid

  • Indien je een visum nodig hebt voor de USA dan kun je die aanvragen bij de Amerikaanse ambassade: ESTA via overheid aanvragen. De kosten voor ESTA zijn US$21,- per persoon via officiële website van de Amerikaanse overheid.
  • Indien je een visum nodig hebt voor Canada dan kun je die aanvragen bij de Canadese ambassade: ETA via overheid aanvragen. De kosten voor ETA zijn CA$ 7,- per persoon (wijzigingen voorbehouden) wanneer deze wordt aangevraagd via de officiële website van de Canadese overheid.

Aanvragen via een Visumbureau

Vind je het fijn om met Nederlandse support de reisdocumenten aan te vragen? Wij werken samen met een visumbureau om onze reizigers eventueel te ondersteunen bij het verkrijgen van de benodigde reistoestemmingen en visums, waaronder ook ETA en ESTA. Door deze samenwerking is het visumbureau in staat om reizigers 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord te staan. Daarnaast worden aanvragen handmatig door hen gecontroleerd voordat deze worden ingediend.

Visum China, Tibet en Japan

  • China: Voor China is een visum verplicht. Het visum moet je uiterlijk twee weken voor vertrek binnen hebben. Een visum van China is geldig voor een verblijf van maximaal 21 dagen. Aanvragen kan via dit Visum Bureau. Voor Hong Kong heb je geen visum nodig.  
  • Tibet: Voor het bezoeken van Tibet heb je een aparte Toeristen visum nodig. Deze zit bij de prijs van de reis naar Tibet inbegrepen en zullen wij voor je aanvragen. Voor het aanvragen van deze Toeristen visum hebben wij een kopie nodig van jouw visum voor China. Dit moet ten minste 35 dagen voordat je vertrekt bij ons binnen zijn. Vervolgens kunnen wij de visum voor Tibet voor je aanvragen. 
  • Japan: Als toerist mag je maximaal drie maanden (90 dagen) in Japan verblijven zonder visum. Wel is het belangrijk om de gegevens van je retourvlucht of vlucht naar een volgende bestemming en een geldig paspoort altijd bij je te hebben. Bij aankomst in Japan kan hiernaar gevraagd worden. 

Relevante veelgestelde vragen


Staat je vraag er niet tussen? Stel je vraag via één van de onderstaande contactmethodes.