Vraag

Hoe kan ik de verplichte tol betalen in Florida?

Antwoord:

Wanneer je per auto reist binnen Florida is het bijna onmogelijk om tolwegen te vermijden. De tol en eventuele bijkomstige administratiekosten zijn altijd ter plaatste te betalen kosten. Omdat er meerdere mogelijkheden zijn voor het betalen van de tol, hieronder een overzicht en uitleg van het gebruik van de tolwegen in Florida. 

Contant betalen
Bij de bemande tolpoorten is het mogelijk om met contant geld te betalen. Er zijn dan vaak rijen voor gepast betalen en ook rijen indien je wisselgeld terug wenst te krijgen. Indien het mogelijk is om hier met creditcard te betalen staat dit bij de rij aangeven. Je kiest hier dus de rij welke voor jou van toepassing is. Kom je een kleine tolpoort tegen dan is het wel eens mogelijk dat hier op het moment van passeren niemand aanwezig is, vaak is hier dan de mogelijkheid om contant te betalen in een automaat. Hier werp je dan gepast geld in. Mocht dit niet mogelijk zijn dan dien je gebruik te maken van de onderstaande betaal mogelijkheden.

Toll by Plate
Op sommige wegen is het niet mogelijk om de tol contant te voldoen. Dit is bijvoorbeeld het geval op de wegen rondom Miami en de snelweg naar de Florida Keys. Hier heb je dan de mogelijkheid om de rijbaan te kiezen Toll by Plate. Het nummerbord van de auto wordt dan geregisteerd en vervolgens worden de kosten voor de tol door Hertz aan je doorberekend en afgeschreven van de creditcard die je bij het ophalen van de huurauto hebt geregisteerd.

PlatePass / SunPass
In Florida zijn alle auto’s uitgerust met een PlatePass / SunPass. Dit heeft als voordeel dat je bij elke tolpoort via de PlatePass of SunPass rijbaan direct kunt door rijden. Ook als een tolpoort onbemand is kan je met deze pas doorrijden zonder een boete te krijgen (kies wel altijd de juiste rijbaan). Bij passeren van een SunPass/PlatePass rijbaan wordt deze pas automatisch geactiveerd. Voor deze service rekent Hertz een aparte administratie fee van US$ 15,- per dag plus de kosten voor de tol. Dit geldt ook voor alle navolgende dagen tot het einde van het huurcontract. Het maximale bedrag voor deze administratie kosten is US$ 75,- per week plus de kosten voor de tol. De tol die je betaald bij het gebruik van deze service is wel lager, dan bij contante betalingen of Toll by Plate. Indien er geen mogelijkheid is tot Toll by Plate of contanten betaling zal de PlatePass/SunPass dus geactiveerd worden en worden de daarbij behorende administratiekosten in rekening gebracht. 


Relevante veelgestelde vragen


Staat je vraag er niet tussen? Stel je vraag via één van de onderstaande contactmethodes.