Vraag

Zijn extra verzekeringen nodig?

Antwoord:

Hertz Autohuur Amerika en Canada 

Er is een aantal verzekeringen al standaard bij elke huurcategorie inbegrepen, die dus niet ter plaatse extra hoeven te worden afgesloten. 

Inbegrepen zijn:

  • De Basic Liability Protection verzekering, een wettelijke aansprakelijkheidsdekking.
  • De Loss and Damage Waiver (LDW), de afkoop van het eigen risico voor de huurder in geval van verlies of schade aan de auto.
  • De Liability Insurance Supplement (LIS), een aanvullende aansprakelijkheidsverzekering tegen claims van derden bij overlijden, lichamelijk letsel of schade aan eigendommen tot 1 miljoen dollar per gebeurtenis als jij de schade veroorzaakt.

Niet inbegrepen zijn:

  • PAI Verzekering, een Personal Accident Insurance. Als je een reisverzekering hebt, heb je deze dekking al. De PAI hoef je dan niet af te sluiten.
  • PEC Verzekering, de Personal Effects Coverage is een bagageverzekering. Als je een reisverzekering hebt, heb je deze dekking al. De PEC hoef je dan niet af te sluiten.
  • De UMP Verzekering, de Uninsured Motorist Protection. Dit is een dekking voor lichamelijk letsel aan de bestuurder of medepassagiers, veroorzaakt door niet verzekerde medeweggebruikers. Deze verzekering heb je niet nodig als je een goede reisverzekering hebt.
  • Premium Roadside Service. Deze verzekering kun je afsluiten als je je wilt verzekeren voor het geval je zelf nalatig bent door bijvoorbeeld de sleutel kwijt te raken, je accu leeg te laten lopen of als je door eigen toedoen een lekke band hebt gekregen.

Enterprise Autohuur IJsland

In IJsland werkt Doets Reizen met Enterprise Autohuur. Bekijk hier de inbegrepen eigenschappen en optionele opties.
Tip: sluit de Doets Plus Autohuur verzekering af. Bij het ophalen van de huurauto is het aan te raden om optioneel tegen extra kosten de Road Side Assistance verzekering af te sluiten. Deze verzekering betaal je ter plaatse aan Enterprise. 

Doets Plus Auto Verzekering

Sluit de optionele Doets Plus Autohuur verzekering af wanneer je een autovakantie maakt in Noord-Amerika of Europa. Je bent optimaal verzekerd en zijn extra verzekeringen niet nodig (op Roadside Assistance in IJsland na).


Relevante veelgestelde vragen


Staat je vraag er niet tussen? Stel je vraag via één van de onderstaande contactmethodes.