Vraag

Hoe kan ik internet gebruiken in het buitenland?

Antwoord:

  • De meeste accommodaties beschikken over een gratis of betaald WiFi punt. Je kan vaak aan de receptie de codes vragen of er ligt een kaartje klaar in jouw kamer. 
  • Schaf gemakkelijk een eSIM aan;

Wat is een eSIM? Een eSIM, ook wel een elektrische simkaart genoemd, is een digitale variant van de plastic fysieke simkaart. In plaats van steeds opnieuw een simkaart te kopen kun je een eSIM gemakkelijk online aanschaffen en activeren. Je installeert de eSIM in enkele minuten voor jouw reis en bij aankomst verbind je gelijk met het internet. Ook is het een goedkope optie om te profiteren van internet in het buitenland. Je hebt als het ware naast jouw huidige simkaart een extra databundel, je behoud ook je eigen telefoonnummer. Het geeft jouw telefoon eigenlijk de mogelijkheid om enkel gebruik te maken van het internet in jouw vakantiebestemming.

Stappenplan: Hoe installeer ik een eSIM?

  1. Niet elke telefoon is beschikbaar voor een eSIM, bekijk daarom goed of jouw telefoon een eSIM ondersteunt.
  2. Kies een bundel die bij jouw reis past.
  3. Schaf de bundel aan
  4. Zodra je de bundel betaald hebt krijg je een persoonlijke QR code, hiermee kan je jouw eSIM activeren.
  5. Voor IPhone gebruikers: Ga naar instellingen en klik op ‘’Mobiel netwerk’’. Op deze pagina zie je in het blauw staan: ‘’Voeg eSIM toe’’. Klik hier op en kies voor de optie: ‘’Gebruik QR-code’’. Je kan nu gemakkelijk de QR-code scannen. Lukt het scannen niet? Dan kan je ook handmatig de code van de QR-code invullen.
  6. Voor Samsung gebruikers:  Ga naar instellingen en klik op ‘’verbindingen’’. Ga vervolgens naar ‘’SIM-beheer’’ en klik op ‘’E-SIM toevoegen’’. Klik hier op en kies voor de optie: ‘’Gebruik QR-code’’. Je kan nu gemakkelijk de QR-code scannen. Lukt het scannen niet? Dan kan je ook handmatig de code van de QR-code invullen.
  7. Zodra je de QR-code gescand hebt wordt de databundel op jouw telefoon geïnstalleerd. Het enige wat je nu hoeft te doen is de eSIM activeren zodra je op bestemming bent. Belangrijk is dat je hierbij jouw huidige simkaart (die je in Nederland gebruikt om te internetten) uit zet, zo kunnen er geen extra kosten gemaakt worden en loopt de verbinding enkel via jouw eSIM. Nu kan je internetten wanneer je maar wilt, veel plezier! 

Relevante veelgestelde vragen


Staat je vraag er niet tussen? Stel je vraag via één van de onderstaande contactmethodes.