Vraag

Hoeveel brandstof verbruikt een camper?

Antwoord:

De meeste campers beschikken over benzinemotoren. Sommige truck campers en andere campermodellen rijden op diesel. Met name in Canada worden steeds meer campers met 
dieselmotoren aangeboden. Campers verbruiken relatief veel brandstof. Wind, regen, bergachtige routes, rijgedrag en dergelijke factoren beïnvloeden het verbruik van brandstof. Over het algemeen verbruiken campers ongeveer 1 liter op 5 kilometer. In de USA verkoopt men de benzine per gallon (3,78 liter) en in Canada per liter.

De capaciteit van de brandstoftank van de camper is veelal verschillend per campertype en varieert van 132 liter tot wel 300 liter. Benzineprijzen kunnen enorm verschillen per locatie. Benzine die je bijvoorbeeld tankt op een locatie in en nabij een National Park is al snel aanzienlijk duurder dan benzine die je tankt bij een benzinestation in een dorpje buiten het National Park of langs de snelweg. 

Een uitstekende informatiebron wat betreft brandstofprijzen in Amerika en Canada is www.gasbuddy.com. Deze website geeft je namelijk dagelijks de gemiddelde benzineprijs in de USA en Canada. En niet alleen van vandaag, maar ook van gisteren, één week terug, één maand terug en zelfs één jaar terug!

Bovendien kun je via www.gasbuddy.com het meest voordelige benzinestation in de buurt van de camping opzoeken. Door eenvoudig de postcode in te typen (raadpleeg jouw accommodatievoucher) ontvang je in prijsvolgorde een lijst met de benzinestations in de buurt van jouw camping. Maar let op, dat benzinestation kan toch nog wel op een aardige afstand van de accommodatie zijn, dus soms heb je te maken met veel tijdverlies voor een minimaal prijsverschilRelevante veelgestelde vragen


Staat je vraag er niet tussen? Stel je vraag via één van de onderstaande contactmethodes.