Bosbranden Jasper Meer info

De staat Washington (niet te verwarren met de hoofdstad Washington DC) is voor veel vakantiegangers een grotendeels nog onontdekt gebied. Hoewel Washington veel uiteenlopende hoogtepunten te bieden heeft, moet je je wel een beetje in deze staat verdiepen om ze op te sporen. Als je dat doet, kom je erachter dat er naast ruige bergen, een veelheid aan gletsjers en onverwachts mooi regenwoud interessante unieke mogelijkheden zijn om walvissen te spotten, langs hele bijzondere, oude bomen in bejaarde bossen te lopen en volop te genieten van de veelzijdige stad Seattle. Find your way!

Kippenvel... orka’s en walvissen van dichtbij...

Eén van de grootste, toeristische attracties van Washington State is het walvissen spotten in de Stille Oceaan. Neem de Washington State Ferry naar de San Juan Islands, om vanuit daar een boottocht te maken die zeker adembenemend is zodra deze majestueuze dieren zich tonen aan het wateroppervlak. Met een beetje geluk blijft het niet bij kippenvel vanwege de walvissen, maar zie je ook orka’s, zeeleeuwen en dolfijnen. De periode waarin je de meeste kans maakt op het zien van de walvissen is van april tot september.

Seattle, de plekken waar je écht geweest moet zijn

De bekendste stad van Washington State, Seattle, is een bedevaartsoord voor bepaalde muziekliefhebbers. Dat komt: Seattle is de bakermat van de even opstandige als legendarische grunge bands als Nirvana en Pearl Jam. Verder is Seattle bekend vanwege de de Space Needle, een iconisch gebouw in de skyline van de stad (vanaf het observatiedek kun je tot ver in de natuurparken kijken die Seattle omringen) en natuurlijk de immense Boeing-fabriek, even buiten de stad. Als je genoeg tijd hebt om in Seattle rond te struinen, breng dan zeker een bezoek aan Pike Place Market. Deze enorme markt is één van de oudste van Amerika. Niet alleen vind je hier tientallen unieke winkels, ook zijn er genoeg cafés (jawel, de állereerste Starbucks!) waar je tussendoor even kan neerstrijken. Maar ook het levendige Pioneer Square, met leuke boetiekjes en gezellige cafés is een aanrader.

Heel oud bos met sprookjesachtig mos

Een regenwoud verwacht je misschien niet in zo’n noordelijke staat als Washington State, maar het Hoh Rainforest in het Olympic National Park is van een adembenemende schoonheid. Het behoort tot de oudste bossen van Amerika. Wat de plek echt uniek maakt is de mos waarmee het woud bedekt is. Je waant je in een sprookjesachtig filmdecor als je er doorheen wandelt… Tip: neem het voetpad Hall of Mosses Trail door dit groene paradijs. Een ander bijzonder national park is Mount Rainier National Park. De met sneeuw bedekte top van Mount Rainier torent hoog boven het landschap uit en telt maar liefst 27 gletsjers. En wist je dat er in Washington State een actieve vulkaan is? Een uitbarsting van deze Mount St. Helens in 1980 had een verwoestende uitwerking. Het Mount St. Helens National Volcanic Monument vormt een indrukwekkende nagedachtenis aan deze catastrofale gebeurtenis.

Aanzienlijke klimaatverschillen

Washington State kent twee zeer verschillende klimaattypes. Dit onderscheid wordt veroorzaakt door een bergketen (de Cascades). die de staat in tweeën deelt. Links van die grens, in de meer toeristische regio aan de kust, kan het flink regenen maar de temperaturen zijn er mild. Oostelijk van de bergen is het weer een stuk extremer, met koude winters en hete zomers. Wil je volop genieten van de walvissen, de natuurpracht en de schatten van de stad Seattle? Doets Reizen heeft alles in huis om jou de prachtige staat Washington prachtige per rondreis, camperreis, roadtrip of stedentrip te laten ontdekken. We brengen je op de beste en mooiste plekken. 

Reizen naar Washington

Logo Doets Reizen Amerika

Washington