Overzicht

Welcome to Colorful Colorado

5 juli 2016 door Sabine van der Kolff

Een reisdoel om van te watertanden: Colorado, in het westen van de VS aan de voet van de Rocky Mountains. Adembenemende natuur. Fascinerende cultuur. Wij reisden op ons gemak met Icelandair en genoten van een stop over in Reykjavik. Daarna was het nog zeven uur naar Denver.

Icelandair is een fijne maatschappij met vriendelijk personeel. Komt bij dat de luchthaven van Reykjavik overzichtelijk klein is. Geen lange rijen dus. De vliegtuigen zijn niet zo groot en het eten is niet inbegrepen. Houd daar rekening mee. Drinken is overigens wel inbegrepen! 


Geland op Denver reisden we meteen door naar Fort Collins, een verrassend leuk stadje dat bekend is door lange bierhistorie. De stad noemt zich daarom de Beer Capitol of the USA. Maar er is meer dan bier. Fort Collins heeft een gezellig centrum. Kunstzinnig opgesierd met gekleurde piano’s op veel straathoeken. Voor smulpapen zijn er veel delicatessenwinkeltjes en hippe koffietentjes te vinden. En wie uit wil, kan kiezen uit gezellige jazzclubs. Fietshuur is gratis en de stad heeft goede fietspaden.

Een van de bekendste brouwerijen is New Belgium Brewery. Wij hebben hier een rondleiding gedaan en verschillende soorten bier geproefd. Echt een aanrader! 

Na Fort Collins reden we naar het stadje Loveland. Daar sliepen we op een echte Ranch. De ‘family owned’ Sylvan Dale Ranch. 's Avonds s'mores eten bij het kampvuur en 's ochtends paardrijden in de bergen van de Rocky Mountains. Een unieke ervaring! 

Daarna door naar Estes Park, de perfecte uitvalsbasis voor Rocky Mountain National Park. De natuur is hier onbeschrijflijk mooi! Besneeuwde bergtoppen, diepe dalen en veel wildlife zoals elanden, herten, berggeiten en beren. 

In het park ligt ook het vermaarde Stanley Hotel. Een historisch hotel waar Stephen King inspiratie vond voor zijn thriller The Shining. Het schijnt in dit hotel echt te spoken. We hebben een rondleiding gehad door het prachtige hotel en weten nu precies waar de geesten vaak gespot worden. Een erg spannende ervaring. Na de ghosttour kun je een whiskyproeverij doen in de bar van het hotel. Erg leuk!

Next Stop: Vail. Het wintersportcentrum van de USA. Maar ook in de zomer is Vail top! Je kunt fietsen/mountainbiken, wandelen, golfen en nog veel meer. Van Vail gingen wij verder richting Grand Junction.


De omgeving van Grand Junction staat bekend om de vele wijnboerderijen. In een klein plaatsje genaamd Palisade hebben wij fietsen gehuurd en zijn wij verschillende wijngaarden afgegaan. Bij de meeste wijnboerderijen mag je gratis drie soorten wijn proeven. Al met al een superleuke manier om de mooie omgeving te zien!

Vanuit Grand Junction hebben we Colorado National Monument bezocht. Een minder bekend natuurgebied, waardoor het er nooit heel druk is. De uitzichtpunten zijn echter adembenemend! Een immense canyon met veel groene begroeiing en rood/oranje rotsformaties. Dit overtrof al mijn verwachtingen. Fantastisch!

Maar het absolute hoogtepunt van onze tijd in Colorado was toch wel Black Canyon, ook wel  The Gunnison National Park genoemd. Sprakeloos was ik toen ik het zag. Een enorm diepe Canyon met stijle donkere afgronden. Omdat deze canyon zo groot is, is deze niet in een foto te vangen. Neem dus de tijd voor een Mental Picture: laat het uitzicht op je inwerken geniet en neem je bezoek aan Black Canyon als een zoete herinnering mee naar huis.


De laatste stop van onze trip was Denver. Wat een verrassing! Oude authentieke gebouwen en huizen. Veel kleine bierbrouwerijen en oude barretjes. Healthy koffie/eettentjes en een mooi stadspark. Een bezoek aan het Red Rocks amphitheatre is een must. Dit is een enorm stadion gebouwd in een prachtige natuurlijke omgeving van rode rotsformaties. Je kunt hier naar een concert gaan, maar het open lucht theater wordt ook gebruikt om te sporten.

Denver, Colorado

Wat Denver ook leuk maakt, zijn de interessante musea zoals het Museum of Nature & Science en het Denver Art Museum.

Voordat je terugvliegt naar huis raad ik aan, net als wij, te gaan shoppen. Amerika is een walhalla voor shop liefhebbers! Wij leefden ons uit in de Cherry Creek Shopping Mall in het hart van Denver. Heerlijk!


Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook