Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Groepsreis Canada: Lakes, Mountains & Wildlife

0 Beoordelingen
 • 16 dagen

In twee weken tijd alle hoogtepunten van West-Canada zien? Dat klinkt goed! Helemaal als je weet dat je niet zelf hoeft te rijden. De groepjes zijn klein (maximaal 10 personen) en de accommodaties van prima kwaliteit. Lees hier alle details van deze groepsreis door West-Canada en laat je overdonderen door de hoeveelheid inbegrepen activiteiten. Boek nu!

Liever niet zelf op pad met de huurauto of camper? Geen probleem. Tijdens deze spectaculaire groepsrondreis reis je onder begeleiding van een ervaren Nederlandstalige gids in een kleine groep (maximaal 10 personen) van hoogtepunt naar hoogtepunt. In tegenstelling tot grote reisgezelschappen hoef je ‘s morgens niet om 06.00 of 07.00 uur je koffers op de hotelgang te zetten maar kun je relaxed opstaan, want het dagelijks vertrek is pas rond 09.00 uur. Wij stoppen langs de weg waar wij maar willen (indien veilig) want er is geen tijdschema, eten bij dat kleine maar gezellige restaurantje ongeacht het tijdstip (ons groepje is immers maar klein dus reserveren is niet nodig) en verkennen met onze bus zijwegen of bospaden waar een grote touringcar niet is toegestaan. Gedurende de reis overnacht je niet in tentjes maar geniet je van prima hotelkamers met mooie privé badkamers, flatscreen televisies en internet/wifi verbindingen. Heb je eens zin om ‘s morgens of ‘s avonds op je geriefelijke hotelkamer te eten? (Je beschikt gedurende de reis diverse malen over een keukenunit op de hotelkamer). Geen probleem, je gids/chauffeur stopt onderweg bij lokale winkels zodat je in alle rust fruit, brood, yoghurt etc. maar ook een flesje wijn kunt aanschaffen. Alle genoemde excursies zijn bij de reissom inbegrepen en de reeds jaren in Canada woonachtige Nederlandse gids/chauffeur rijdt je veilig door de schitterende natuur en kent de bij het grote publiek nog onbekende plekjes. Niet onbelangrijk: je reist in de goede tijd van het jaar. Geen bevroren meren of gesloten parken of attracties. Je reist hartje zomer wanneer Canada op haar mooist is! Wees er dus snel bij want per reis hebben wij maximaal 10 plekken beschikbaar.

Alleen nog beschikbaar met vertrek op 4 juni en 16 juli 2024

 • Geheel verzorgde groepsreis met Nederlands gids
 • Inclusief diverse excursies
 • Kleine groepen (maximaal 10 personen)
Prijs op aanvraag

Dag tot dag

Totaal ± 2065 km
Dag 1

Heenreis naar Vancouver

± 50 km

Vandaag start de kleinschalige groepsreis naar Canada. Na aankomst in Vancouver staat de reisleider jullie op te wachten. Hier maken jullie kennis met elkaar. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel in het centrum van Vancouver waar je twee nachten verblijft.

 • Overnachting:Vancouver
Dag 2

Vancouver

Welcome Breakfast (inbegrepen) en gelegenheid om met de andere deelnemers kennis te maken. ‘s Morgens maken we een stadsrondrit (inbegrepen) zodat je een goede indruk krijgt van de stad Vancouver waarbij we o.a. Stanley Park bezoeken. De middag is ter vrije besteding waarbij je in alle rust en eigen tempo van deze heerlijke stad kunt genieten. Aanraders zijn o.a. Gastown, Robson Street en/of Stanley Park. Het gezellige Yaletown en Granville Island zijn nabij je hotel gelegen.

 • Overnachting:Vancouver
Dag 3

Vancouver - Victoria

± 115 km

In de ochtend nemen we de ferry (inbegrepen) naar Vancouver Island waarbij we tijdens de overtocht wellicht orka’s of zeehonden zien! Na aankomst op Vancouver Island bezoeken we de wereldberoemde Butchart Gardens (inbegrepen). In de namiddag bereiken we de bloemrijke stad Victoria waar we overnachten in het gezellige centrum nabij de haven en Parliament Buildings.

 • Overnachting:Victoria
Dag 4

Victoria - Harrison Hot Springs

± 230 km

De morgen is ter vrije besteding en kun je de binnenstad verkennen (tip: via het hotel kun je fietsen huren). In de middag vertrekken we met de ferry (inbegrepen) naar het vasteland. Na aankomst laten we het uitgestrekte Vancouver achter ons en rijden via de groene Fraser Valley de bergen tegemoet. We overnachten in het plaatsje Harrison Hot Springs, gelegen aan Harrison Lake.

 • Overnachting:Harrison Hot Springs
Dag 5

Harrison Hot Springs - Osoyoos

± 290 km

Kort nadat we Harrison Hot Springs achter ons hebben gelaten, bereiken we Manning Provincial Park, waar we de Cascade Mountains doorkruisen. We eindigen de dag in het woestijnplaatsje Osoyoos, gelegen aan het gelijknamige meer. Tevens het warmste meer van Canada. Hier wacht ons weer zo’n prachtig resort en laten we ons op een fantastische wijze rondleiden door de wijngaarden en de wijnmakerij van de Nk’Mip Wine Cellars. We verblijven hier 1 nacht.

 • Overnachting:Osoyoos
Dag 6

Osoyoos - Okanagan Valley

± 130 km

We bevinden ons in Okanagan Valley, Canada’s wijngebied waar het zomers wel 40 graden kan worden en waar op de berghellingen druiven worden verbouwd. In Osoyoos bezoeken we het Nk’Mip Cultural Desert Centre (inbegrepen), opgezet door de lokale First Nations (Indianen) stam, waar je een goed inzicht krijgt in het leven van de oorspronkelijke inwoners van Canada. We rijden langs Lake Okanagan via Canada’s “Wine Capital” Oliver, bezoeken Penticton met de grote raderboot en rijden verder via Peachland. Net buiten Vernon wachten ons dan twee fantastische overnachtingen in de bergen!

 • Overnachting:Vernon
Dag 7

Vernon

Rondom het hotel kun je lekker genieten van diverse buitensporten. Je kunt hier bijvoorbeeld prachtig wandelen en mountainbiken. Lekker luieren met een goed glas Okanagan wijn of relaxen in de hot-tub mag natuurlijk ook!!

 • Overnachting:Vernon
Dag 8

Okanagan Valley - Wells Gray Provincial Park

± 380 km

Vanuit Vernon bezoeken we de uit 1867 stammende O’Keefe Ranch (inbegrepen), welke indertijd de grootste ranch van British Columbia was. We vervolgen onze tocht naar Wells Gray Provincial Park waarbij onderweg de sporen van uitgestrekte bosbranden welke hier in 2003 en recentelijk in 2023 hebben gewoed, nog duidelijk zichtbaar zijn. Via een prachtige route, ver van de veel te drukke hoofdweg, hebben we een bezienswaardige dag op weg naar Kamloops. We rijden langs het enorme Adams Lake op weg naar Wells Grey Provincial Park. Midden in dit prachtige park verblijven we 2 nachten in een authentiek hotel. Canada beleving ten top!

 • Overnachting:Wells Gray Provincial Park
Dag 9

Wells Gray Provincial Park

± 20 km

Vandaag bezoeken we Wells Gray Provincial Park, een schitterend natuurgebied waar je grote kans hebt wild te zien. Echt een dag voor natuurliefhebbers met bezoeken aan o.a. de Helmcken waterval (hoogte 141 meter). De wandeling naar de top van deze waterval is, letterlijk en figuurlijk, een hoogtepunt. Er is dan nog tijd over om bijvoorbeeld te gaan White Water raften, paardrijden, een duik te nemen in het glasheldere Dutch Lake of nu eindelijk dat leesboek eens op de veranda van je hotelkamer uit te lezen. Afhankelijk van het weer is er gelegenheid om ‘s avonds een BBQ te ontsteken.

 • Overnachting:Wells Gray Provincial Park
Dag 10

Wells Gray Provincial Park - Jasper National Park

± 330 km

Vandaag verlaten we British Columbia en rijden Alberta binnen via de Yellow Head Highway. In Blue River gaan we aan boord van een snelle motorboot voor een spectaculaire Bear Safari(inbegrepen), een onvergetelijke ervaring... Na een bezoek aan Mount Robson, met een hoogte van 3954 meter de hoogste berg van de Canadese Rocky Mountains, eindigen we de dag in Jasper, Alberta. Je verblijft geheel in stijl 2 nachten in een luxe chalet aan de oever van de Athabasca River, enkele kilometers buiten het dorpje Jasper in het hart van Jasper National Park. Pas je op voor de Wapiti Deer (herten) of Zwarte Beren welke regelmatig om de chalets heen snuffelen?

 • Overnachting:Jasper National Park
Dag 11

Jasper National Park

± 50 km

Zorg dat de accu van je (video)camera goed is opgeladen, want het wordt weer een gedenkwaardige dag. We bezoeken o.a. het relaxte dorpje Jasper, maken een wandeling in Maligne Canyon, rijden langs Medicine Lake en gaan heerlijk genieten bij Maligne Lake. Als optie kun je op het meer een boottocht naar Spirit Island maken, het meest gefotografeerde eilandje van de Rocky Mountains. Je kunt ook kiezen te gaan kanoën of met de kabelbaan naar de top van Whistlers Mountain te vertrekken.

 • Overnachting:Jasper
Dag 12

Jasper National Park - Banff National Park

± 290 km

Nog een van de hoogtepunten van je reis: de rit over de Icefields Parkway van Jasper naar Banff door de Rocky Mountains. Je zult ogen tekort komen om al het natuurschoon in je op te nemen. Onderweg wordt veelvuldig gestopt om in alle rust van het imponerende natuurschoon en hooggebergte te genieten. Natuurlijk maken we een rit per gigantische bus, de zogenaamde Snow Coach, over het Columbia Icefield (inbegrepen). Je verblijft 2 nachten in Banff op loopafstand van het gezellige centrum.

 • Overnachting:Banff National Park
Dag 13

Banff National Park

± 50 km

Vandaag trekken we in alle rust wederom de Bow Valley in. ‘s Morgens bezoeken we Lake Louise en het schitterende Valley of the Ten Peaks / Moraine Lake; bergmeren van ongekende schoonheid. Na de lunch aan de voet van Castle Mountain bezoeken we ‘s middags de Johnston Canyon voor een indrukwekkende wandeling.

 • Overnachting:Banff Village
Dag 14

Banff National Park - Calgary

± 130 km

In de morgen laten wij de Rocky Mountains achter ons en vervolgen onze reis naar de olympische stad Calgary. Na een stadsrondrit is de middag ter vrije besteding en heb je ruim de gelegenheid om de laatste inkopen te doen (tip: niet alleen kleding is hier vergeleken met Nederland bijzonder goedkoop maar ook een bezoek aan bijvoorbeeld een Apple Store is prijstechnisch interessant). Overnachting in het centrum van Calgary nabij restaurants en winkels.

 • Overnachting:Calgary
Dag 15

Terugreis vanuit Calgary

Helaas de laatste dag van deze reis. Je gaat per transfer naar de luchthaven en neemt hier afscheid van de reisleiding. Hierna volgt de terugvlucht terug naar Nederland.

Dag 16

Thuiskomst

Vandaag kom je aan in Amsterdam. Tijd om afscheid te nemen van je groepsgenoten. Tot de volgende keer!

Einde reis

Rondreis

Onderstaand een overzicht van de accommodatie waar je in verblijft. Je kunt direct online de prijs berekenen.

BETER

Lakes, Mountains & Wildlife Tour

Lakes, Mountains & Wildlife

Liever niet zelf op pad met de huurauto of camper? Geen probleem. Tijdens deze spectaculaire groepsrondreis reis je onder begeleiding van een ervaren Nederlandstalige gids in een kleine groep (maximaal 10 personen) van hoogtepunt naar hoogtepunt. In tegenstelling tot grote reisgezelschappen hoef je ‘s morgens niet om 06.00 of 07.00 uur je koffers op de hotelgang te zetten maar kun je relaxed opstaan, want het dagelijks vertrek is pas rond 09.00 uur. Wij stoppen langs de weg waar wij maar willen (indien veilig) want er is geen tijdschema, eten bij dat kleine maar gezellige restaurantje ongeacht het tijdstip (ons groepje is immers maar klein dus reserveren is niet nodig) en verkennen met onze bus zijwegen of bospaden waar een grote touringcar niet is toegestaan. Gedurende de reis overnacht je niet in tentjes maar geniet je van prima hotelkamers met mooie privé badkamers, flatscreen televisies en internet/wifi verbindingen. Heb je eens zin om ‘s morgens of ‘s avonds op je geriefelijke hotelkamer te eten? (Je beschikt gedurende de reis diverse malen over een keukenunit op de hotelkamer). Geen probleem, je gids/chauffeur stopt onderweg bij lokale winkels zodat je in alle rust fruit, brood, yoghurt etc. maar ook een flesje wijn kunt aanschaffen. Alle genoemde excursies zijn bij de reissom inbegrepen en de reeds jaren in Canada woonachtige Nederlandse gids/chauffeur rijdt je veilig door de schitterende natuur en kent de bij het grote publiek nog onbekende plekjes. Niet onbelangrijk: je reist in de goede tijd van het jaar. Geen bevroren meren of gesloten parken of attracties. Je reist hartje zomer wanneer Canada op haar mooist is! Wees er dus snel bij want per reis hebben wij maximaal 10 plekken beschikbaar.

Onze meest geboekte klasse, de klasse BETER van Doets Reizen.

Middenklasse accommodaties op geweldige locaties! Altijd in het centrum, ofwel de leukste wijken van de stad, of direct in of aan de rand van nationale parken. De kamers hebben veel faciliteiten of een sfeervolle uitstraling. In veel gevallen is gekozen voor trendy of boetiekhotels of juist leuke lodges.

CO₂-uitstoot

Deze CO₂-uitstootberekening is ter indicatie en op basis van onafhankelijke data die door voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal beschikbaar zijn gesteld aan Doets Reizen. De verwachte CO₂-uitstoot van deze reis is per persoon en op basis van 4 personen per reis waarbij we ervan uitgaan dat het vervoermiddel ter plaatse en de accommodatie(s) gedeeld worden door 4 personen. Voor de (intercontinentale)vliegreis hanteren we de kortste verbindingen (waar mogelijk non-stop) en wanneer er meerdere reisduren mogelijk zijn is de berekening op basis van de kortste reisduur. De klimaat-impact van de activiteiten hebben we geschat op basis van veelvoorkomende activiteiten die horen bij het gekozen vakantietype.

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan deze berekening. Deze berekening heeft enkel een informatief doeleinde.

Met deze vakantie stoot je ongeveer 2.500 kilo CO₂ per persoon uit.

Bekijk hier de verhouding per reisonderdeel.
Vliegreis 78,1%
Accommodaties 10,8%
Rondreis 9,5%
Touringcar 1,5%

Bovenstaande berekening is op basis van 4 personen per reis en is in samenwerking met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal ontwikkeld.

Wat is 2.500 kilo CO₂-uitstoot precies?

Je weet nu hoeveel CO₂-uitstoot jouw vakantie veroorzaakt. Waarmee kun je dat vergelijken?

 • 3.161 keer 8 minuten douchen
 • De besparing van 18 zonnepanelen die één jaar lang stroom opwekken

Over deze berekening

De CO₂-uitstoot van broeikasgassen voor het vervoer wordt bij vliegtuigen, bussen en treinen berekend door het aantal reizigerskilometers te vermenigvuldigen met de emissiefactoren voor dat type voertuig. Doets Reizen hanteert in samenwerking met Milieu Centraal de emissiefactoren die zijn verkregen na studies en onderzoek en deze worden jaarlijks gecontroleerd op actualiteit.

Vliegvervoer

Voor het bepalen van de CO₂-uitstoot voor de vliegreizen hanteren we een vliegreis op basis van Economy Class. Wanneer je Premium of Businessclass vliegt, is de CO₂-uitstoot vele malen hoger. Vliegtuigen produceren naast CO₂, ook waterdamp, stikstofoxiden, roet en andere stoffen met een korte atmosferische verblijftijd. De uitstoot van deze zogeheten 'niet-C02emissies' op grote hoogte zorgen voor een verandering in de samenstelling van de atmosfeer, een verstoring van de stralingsbalans op aarde en uiteindelijk voor een extra broeikaseffect. De directe CO₂-uitstoot die vliegen veroorzaakt, wordt daarom vermenigvuldigd met 1,7 om het ook het effect van deze niet-C02 emissies mee te nemen. Op die manier weet je de totale klimaatimpact van vliegen, uitgedrukt in CO₂ equivalenten.

Auto/camper

Bij personenauto’s hanteren we één benzineauto van gemiddeld formaat per reisgezelschap. De grootte van de auto, het type brandstof én het landschap (berglandschap, steden etc.) hebben invloed op de daadwerkelijke uitstoot van de auto.

Bij campers gaan we uit van de uitstoot van een gemiddelde camper. Voor de uitstoot van de gemiddelde camper is een gewogen gemiddelde berekend op basis de modellen 'alkoof', 'integraal', 'half-integraal' en 'buscamper'. Hoe groter de camper hoe hoger de uiteindelijke uitstoot zal zijn.

Veerboot

Soms bevat een reis één of meerdere ferryovertocht(en). Op trajecten waar dit relevant is, wordt de CO₂-uitstoot bepaald op basis van het vaartraject.

Treinvervoer

Het treinvervoer is op basis van een gemiddelde en op basis van het aantal reizigerskilometers. De uiteindelijke CO₂-uitstoot hangt af van het type trein, de bezettingsgraad van de trein en aandrijving (bijvoorbeeld elektrisch of diesel).

Accommodaties en activiteiten

De gegevens voor de impact van de accommodatie en de activiteiten op vakantie zijn gebaseerd op data van de Carmacal tool, die is opgesteld door de Breda University of Applied Sciences, in samenwerking met de ANVR.

Meer over onze samenwerking met Milieu Centraal

Met het oog op de toekomst, het faciliteren van bewustwording en het beperken van de negatieve klimaatimpact werkt Doets Reizen op een niet-commerciële basis samen met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. Met deze kennis op zak, kun jij als reiziger een bewuste keuze maken op basis van de CO₂-uitstoot per reis. Milieu Centraal waarborgt de totstandkoming van deze CO₂-uitstootberekening.

Doets Reizen kiest er bewust voor om inzicht te geven in de klimaatimpact van reizen en vakantiebestemmingen. Doets Reizen gebruikt hiervoor de actuele data van Milieu Centraal om reizen op CO₂-uitstoot door te rekenen. Voor wie hier waarde aan hecht maken wij het extra makkelijk om een bewuste vakantiekeuze te maken.

Milieu Centraal levert betrouwbare data en controleert jaarlijks de rekenmodules op deze website.

Video's van deze reis

Foto's van deze reis

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor deze reis.

Inbegrepen

 • Retourvlucht in de Economy Class met getoonde luchtvaartmaatschappij inclusief 1 stuks ruimbagage van max 23 kilo per persoon. Er wordt bij voorkeur gekozen voor de rechtstreekse KLM vluchten naar Vancouver en vanaf Calgary. Mocht er toch moeten worden afgeweken, dan zorgt Doets Reizen ervoor dat de vluchten rondom het middaguur aankomen of vertrekken.
 • Luchthavenbelasting 
  Door wijzigingen in brandstoftoeslagen of veiligheidstoeslagen kan de luchthavenbelasting na boeking hoger worden; voor de eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast
 • Maaltijden naar de aard van de dag tijdens de trans-Atlantische vliegreis (tenzij anders aangegeven)
 • 13 hotelovernachtingen conform hotelselectie 
 • Nederlandssprekende reisleiding gedurende je verblijf in Canada
 • Lokale belastingen over de verblijfkosten en inbegrepen excursies 
 • Gebruik van kamer met bad en/of douche, toilet, airco of verwarming 
 • Toeristisch informatiepakket in het Mijn Doets account
 • Vervoer per airconditioned minibus
 • Transfers van en naar de luchthaven
 • Welcome Breakfast op 2e dag
 • Stadsrondritten in Vancouver en Calgary
 • Ferry naar en van Vancouver Island uitgevoerd door BC Ferries
 • Toegang Butchart Gardens in Victoria
 • Bezoek wijnproeverij
 • Toegang Nk’Mip Desert Cultural Centre in Osoyoos
 • Toegang Historic O’Keefe Ranch in Vernon
 • Blue River Bear Safari
 • Rit per Snow Coach over de Columbia Icefield
 • Toegang tot de Nationale Parken 
 • Donatie Pacific Wild € 2,- per persoon

Niet inbegrepen

 • De maaltijden tijdens je verblijf: ontbijt, lunch en diner (tenzij anders aangegeven)
 • Verzekeringen, assurantiebelastingen en poliskosten
 • Fooien 
 • Entreegelden van niet inbegrepen attracties en of activiteiten
 • Reserveringskosten: €40,- per boeking.
 • Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking 
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: € 3,- per persoon  
 • Bijdrage SGR Fonds: € 5,- per persoon
 • Kosten voor visumontheffing(en) voor reizen naar Amerika en Canada. Meer informatie over het aanvragen en bijkomende kosten lees je hier.

Hieronder delen wij belangrijke informatie die jij moet weten om probleemloos op reis te gaan. Mocht je desondanks vragen hebben over deze reis? Neem dan contact op met onze reisspecialisten. 

1-Persoonstoeslag

 • Voor deelnemers welke alleen aan een reis deelnemen zijn wij genoodzaakt een toeslag te berekenen. Dit komt omdat je de kamerprijs van hotels niet kunt delen met andere deelnemers. 

Aankomst en vertrek 

 • Het is een internationale regel dat gasten hun kamer op de dag van aankomst vanaf 16.00 uur kunnen aankomen en op de dag van vertrek tussen 10.00 uur en 12.00 uur dienen te verlaten.

Accommodaties 

Verblijf tijdens de reis is gebaseerd op overwegend 3 of 4-sterren accommodaties. Indien een accommodatie niet aanwezig is op betreffende locatie wordt zoveel mogelijk getracht een vergelijkbare accommodatie te boeken. Er bestaat altijd de mogelijkheid dat vlak voor of gedurende een reis de noodzaak bestaat een of meerdere wijzigingen door te voeren. Het kan in bepaalde gevallen voorkomen dat dan van eenvoudiger accommodatie gebruik moet worden gemaakt. Dit geeft geen recht op restitutie. Ter indicatie geven wij een overzicht van de accommodaties:

 • Best Western Plus Chateau Granville - Vancouver - 2 nachten
 • Best Western Plus Carlton Plaza Hotel - Victoria - 1 nacht
 • Harrison Beach Hotel - Harrison Hot Springs - 1 nacht
 • Spirit Ridge Vineyard Resort & Spa - Osoyoos - 1 nacht
 • Predator Ridge Golf Resort - Vernon - 1 nacht
 • Helmcken Falls Lodge - Clearwater/Wells Gray Provincial Park - 2 nachten
 • Beckers Chalets - Jasper - 2 nachten
 • Banff Caribou Lodge & Spa - Banff - 2 nachten
 • Delta Calgary South - Calgary - 1 nacht

Annulering van reizen

Het minimum aantal deelnemers per vertrekdatum bedraagt 6 personen. Wij wijzen je erop dat Doets Reizen zich het recht voorbehoudt om bij onvoldoende deelname een reis te annuleren. In dat geval wordt de reis niet uitgevoerd en wordt de door jou reeds betaalde reissom gerestitueerd. Bij een dergelijke situatie zullen wij je uiterlijk 28 dagen voor aanvang van de reis op de hoogte stellen. Desgewenst en indien beschikbaar zal je een alternatieve reisdatum worden aangeboden. 

Annuleringsverzekering 

Je dient zelf een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Let op: de annuleringsverzekering dient binnen 7 dagen na boeking van je reis te worden afgesloten. 

Annuleringsvoorwaarden

In geval van annulering door de deelnemer geldt dat deze per persoon verschuldigd is: 

 • Bij annulering tot de 42ste dag (exclusief) voor de vertrekdag: de aanbetaling van 15% van de reissom. 
 • Bij annulering vanaf de 42ste dag (inclusief) tot de vertrekdag: 100% van de reissom. 

Indien jij annuleert dien je zelf na te gaan of je deze kosten kunt claimen via de annuleringsverzekering. Doets Reizen kan geen uitspraken doen over de geldigheid om aanspraak te maken op uitkering van de reissom bij een annulering. 

Beschikbaarheid

Al onze reizen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Het kan voorkomen dat op het moment dat jij bij ons boekt, het gewenste hotel/kamertype, de camping/camperplaats, de vlucht(en) of het voertuig niet beschikbaar is. Gelukkig kunnen wij in dit geval een vergelijkbaar alternatief voor jou boeken. Eventuele meer- of minderprijs wordt doorberekend en toegelicht door één van onze reisspecialisten. Houdt er rekening mee dat de beschikbaarheid voor de zomermaanden (juli/augustus) beperkt is. Het kan zijn dat er een alternatief voertuig (van een andere maatschappij) wordt aangeboden welke een meerprijs heeft i.v.m. beperkte beschikbaarheid.  

Bagage tijdens de reis

Gedurende deze groepsreis wordt de bagage middels klein model trailer (aanhangwagen) vervoerd; per persoon is 1 koffer of tas en 2 stuks handbagage toegestaan. Geen uitzonderingen mogelijk!

Het vervoer per minibus

Tijdens deze groepsreis wordt gebruik gemaakt van een “extended-van”, een klein model minibus voorzien van getinte ruiten, airco, en alle standaard faciliteiten. Hoewel dit iets minder luxe is dan een grote en traditionele touringcar geeft dit ons meer flexibiliteit en de mogelijkheid om te komen op plaatsen waar een touringcar niet kan of mag komen. Het maximum aantal deelnemers is beperkt tot 10 zodat comfort en kleinschaligheid gegarandeerd is. 

Excursies en andere activiteiten ter plaatse                                                                                                        

Excursies (al of niet bij de reissom inbegrepen) welke tijdens de reis worden uitgevoerd, vallen buiten de verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid van Doets Reizen en onze lokale partner. Evenmin kan Doets Reizen en lokale partner aansprakelijk worden gesteld voor annulering van excursies wegens weersomstandigheden of andere redenen. Het niet doorgaan van of niet deelnemen aan een bij de reissom inbegrepen excursie geeft geen recht op restitutie. De reisleiding zal altijd proberen een alternatieve activiteit te ondernemen. Hier zijn echter geen garanties voor te geven. 

Niet roken 

Als gevolg van wetgeving in Alberta en British Columbia mag er tijdens het verblijf in onze bussen niet gerookt worden. Ook in hotels en horeca geldt een rookverbod. 

Tenslotte

Reizen zonder risico’s bestaan helaas niet. Doets Reizen en onze lokale partner biedt jou zoveel mogelijk zekerheid en veiligheid. Toch heeft iedereen altijd een eigen verantwoordelijkheid. Tijdens het reizen in Canada zijn de omstandigheden anders dan in Nederland. Denk hierbij aan onverwacht extreme weersomstandigheden, wilde dieren (beren, elanden etc.) in de directe nabijheid etc. Stel je flexibel op en ervaar dat juist die onverwachte gebeurtenissen een reis zo bijzonder maken.

Gerelateerde reizen

Logo Doets Reizen

Groepsreis Canada: Lakes, Mountains & Wildlife

16 dagen