Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Treinreizen in Zweden

Bosrijke gebieden, prachtige natuurparken en uitgestrekte vlaktes. Zweden heeft een geweldig landschap om per trein te verkennen. Reis op comfortabele manier van bestemming naar bestemming en geniet onderweg optimaal van de uitzichten.
Pak een nachttrein waarbij je op een snelle en efficiënte manier het land doorkruist. Met een treinreis combineer je Stockholm met Zweeds Lapland, of steek per trein de grens over naar Noorwegen voor een bezoek aan de Noorse fjorden.
Treinreizen past in het concept 'Doets Deep Desire'. Een manier van 'dieper reizen' waarbij je reist met meer aandacht en rust en op een bewuste manier reist.

Bekijk onze treinreizen in Zweden

Treinreis in Zweden: Efficient, comfortabel en snel

Heb jij geen zin om zelf te rijden en laat je je liever rijden, wil je liever genieten van de omgeving dan op de weg te letten? Dan is een treinreis voor jou de beste keuze.
Reizen per trein door Zweden is snel, efficiënt en comfortabel. De treinen in Zweden zijn gemaakt voor zwaar winters weer. Daardoor is zowel in de zomer als in de winter de trein een veilig en betrouwbaar vervoermiddel.

Treinreis naar Zweeds Lapland

Wil je naar Zweeds Lapland reizen en dit combineren met een bezoek aan het sfeervolle Stockholm, maar geen zin om de afstand tussen beide bestemmingen per huurauto of vliegtuig af te leggen? Dan biedt de nachttrein tussen Stockholm en Boden de perfecte oplossing. De trein vertrekt uit Stockholm in de avond rond 22:00 uur en duurt 11,5 uur.
In de trein boeken wij voor jou een privé treincompartiment met opgemaakte bedden, en een eigen wasbak. Toiletten en douches zijn in aparte coupés te vinden. Aan boord kun je maaltijden, drinken en snacks verkrijgen.
De volgende ochtend kom je uitgerust aan in Zweeds Lapland en reis je per transfer door naar je verblijf in je eigen boomhut in Treehotel, in je luxe, drijvende verblijf in Arctic Bath of in je eigen ijskamer in Icehotel 365.
Tijdens je bezoek aan Zweeds Lapland mag een bezoek aan de Samí bevolking niet ontbreken. Laat je inspireren door de originele bewoners van Lapland en bezoek een huskeyfarm, maak een hondensledentocht, bewonder het Noorderlicht per sneeuwscootersafari en bezoek Abisko National Park.

Elske Doets in Zweden - Treehotel - Treehotel Zweden - Treehotel Sweden - Vakantie Zweden - Doets Reizen

Treinreis combinatie met Noorwegen

Meer zien dan alleen Zweden? Per trein reis je gemakkelijk en snel de grens over naar Noorwegen. Combineer de Zweedse steden Stockholm en Götenborg met een bezoek aan Oslo. Vanuit Oslo kun je je reis per trein voortzetten met een prachtige route van Oslo naar Bergen. Een iconische en zeer populaire treinreis door de bergen van Noorwegen met spectaculaire uitzichten op fjorden, dichte bossen, bergen met ruige afgronden en besneeuwde toppen.
Ook het noorden van Noorwegen en Zweden laat zich goed combineren per trein. Vanuit Kiruna in Zweeds Lapland, vanwaar je Abisko National Park bezoekt, reis je in een kleine 3 uur de grens over naar het Noorse Narvik. Narvik wordt gezien als de toegangspoort tot Noors Lapland en biedt in de wintermaanden fantastische mogelijkheden om Noorderlicht te spotten.

Treinreizen op maat

Wil je gebruik maken van het uitgebreide treinnetwerk van Zweden, maar ook een bestemming bezoeken die niet per trein bereikbaar is? Geen probleem, bij Doets Reizen helpen wij je met het realiseren van jouw droomreis. Treinreizen combineren wij op maat voor jou met autohuur of (privé) transfers, waardoor jij optimaal kunt genieten van je bijzondere reis door Zweden.

Amtrak - Treinreizen - Amerika - Doets Reizen

Uitgelichte treinreizen in Zweden

Logo Doets Reizen

Treinreizen in Zweden