De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Vakantie China

Een vakantie naar China staat bij velen op de bucketlist. Dit land zal je volledig betoveren en nadat je een keer een rondreis door China hebt gemaakt wil je het liefst het jaar erop weer. China heeft een grote aantrekkingskracht en dat is dan ook niet voor niets. De immense steden, prachtige natuur en vele andere highlights maken dit land een bestemming om nooit meer te vergeten.

Beijing

Op het eerste oog lijkt deze stad met zijn ruim 20 miljoen inwoners een drukke en dynamische stad, maar dit zal je verbazen. In het midden van al deze drukte vind je ook knusse steegjes in een van de vele volkswijken die in Beijing te vinden zijn. Deze wijken worden ook wel Hutongs genoemd en ze lijken wel niet mee te zijn gegaan met alle moderniteit die je in de rest van de stad terugvindt. Het leven hier is traditioneel en vooral kleurrijk. Beijing heeft naast veel moderniteit ook fantastische historische highlights te bieden. Zoals de Verboden Stad een van de meeste bezochte highlights van heel China en vanuit Beijing kan je een bezoek brengen aan de Chinese muur. Deze stad heeft dan ook voor ieder wat wils en is zeker een aanrader voor jouw reis door China. 

Tiananmen Square Beijing | Doets Reizen | China

Shanghai

Een andere zeer bekende stad van China is Shanghai. In Beijing ligt vooral de nadruk op de geschiedenis en de overheid. In Shanghai is dit eigenlijk niet terug te vinden, dit is een super moderne stad waar alles draait om het zakelijk hart van de stad. Shanghai beschikt over de grootste haven van China en heeft een zeer indrukwekkende skyline waarin alle wolkenkrabbers mooi naar voren komen. De ene wolkenkrabber overtreft de ander en ze zijn ook nog niet uitgebouwd, ze zullen dan ook steeds bigger en better worden. Breng een bezoek aan de Shanghai Tower en zie de stad van bovenaf en geniet van het prachtige uitzicht over de stad. Shanghai is ondanks het zakelijke hart van de stad is voorzien van veel wolkenkrabbers wel heel gezellig en er wordt dan ook in de parken van de stad massaal geleefd, gesport, gegeten en muziek gemaakt. Alle inwoners komen hier om even uit te rusten van hun veelal drukke levens.

Shanghai - China - Doets Reizen

Hangzhou

Deze hemelse stad is ontdekt door Marco Polo op een van zijn ontdekkingsreizen. Sindsdien is deze stad getransformeerd tot een miljoenenstad, echter de schilderachtige sfeer die de stad altijd heeft gehad is blijven hangen. Dit maakt Hangzhou dan ook tot een van de meest unieke steden van China. Een van de hoogtepunten van Hangzhou is West Lake. Op de heuvels en aan de oevers rondom West Lake zijn veel tempels te vinden waar je een bezoek aan kunt brengen. Ben jij gek op thee dan is Hangzhou ook een fantastische locatie want hier kan je vele theeplantages bezoeken. Een van de meest beroemde theeplantages is Miejiauwu theeplantage, deze is prachtig gelegen op de heuvels aan West Lake en hier wordt Dragon Well thee geproduceerd. Dit is een zeer bekende theesoort in China. Hangzhou is dan ook een plaats die niet mag missen op jouw reis door China. 

Hangzhou China | Doets Reizen

Xi’an

Deze stad krijgt zonder twijfel de titel van de meest historische stad van China. Xi’an is ook gedurende een lange periode de hoofstand van het land geweest. Deze stad heeft een rijke historie en werd voorheen ook wel gezien als het eindpunt van de Zijderoute. Xi’an heeft heel veel verschillende hoogtepunten om te bezoeken maar wat een heel leuk kenmerk van Xi’an is dat de oorspronkelijke stadsmuur nog steeds staat en is opgenomen in het karakter van de stad. Vanuit Xi’an is het ook mogellijk om het Terracottaleger van Qin Shi Huangdi te bezoeken. Qin Shi Huangdi was de eerste keizer van China en toen hij overleed werd hij begraven en is het Terraccotaleger om zijn graf geplaatst met de bedoeling om de keizer te vergezelen en te beschermen in het hiernamaals. Alle 8000 strijders hebben een unieke uitstraling en dit maakt het tot een van de meest bijzondere highlights om te bezoeken in de omgeving van Xi’an. 

Terracottaleger - Xi'an - China - Doets Reizen

Chengdu

In de provincie Sichuan vind je de stad Chengdu. Dit is ook gelijk de hoofdstad van deze provincie. In deze stad vind je de mooiste tempels, rijk erfgoed en kan hier je heerlijk eten op iedere hoek van de straat. Het leven is hier goed en om deze reden word de streek waarin deze stad gelegen is ook wel Land van Overvloed genoemd. De inwoners nemen het er dan ook goed van en genieten graag van een picknick of van de rust in een van de theehuizen. Chengdu staat daarnaast ook bekend om de reuzenpanda’s die hier nog terug te vinden zijn. Als je de reuzenpanda’s wilt zien kan je naar het Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding. Hier zijn de verblijven verspreid over een groot bamboe bos. Je vindt hier volwassen panda’s maar ook baby panda’s. Dit zal dan ook een dag zijn waarbij je gelijk volledig verliefd wordt op de klunzige panda’s.  

Panda's - Chengdu - China - Doets Reizen

Guilin

De stad heeft een pittoreske uitstraling door het prachtige gebergte waarin de stad gelegen is. Je kan hier op een bamboevlot langs het mooie landschap van de Li-rivier varen en onderweg kom je dan ook langs een van de grootste highlights uit de omgeving namelijk Elephant Trunk. Deze berg lijkt op een olifant die water drinkt. In de stad is er genoeg te beleven voor de kinderen, zo kun je een bezoek brengen aan het Seven Stars Park. Dit is een zeer bijzonder stadspark waarbij onder andere verborgen grotten, een dierentuin en de Flower Bridge kunt bezoeken. Het is dan ook een zeer veelzijdige stad die eigenlijk niet mag ontbreken aan jouw reis door China. 

Guilin - China - Doets Reizen

Uitgelichte reizen