De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Amerika

Valley of Ten Thousand Smokes

8 Actueel reisaanbod

Een van de redenen om op vakantie naar Alaska te gaan is de indrukwekkende natuur en de wildlife. In Katmai National Park kan je dit goed combineren. In Katmai National Park heb je naast het spotten van grizzlyberen ook de mogelijkheid om de Valley of Ten Thousand Smokes te bezoeken. Dit vulkaanlandschap heeft dieprode en gitzwarte tinten. De laatste uitbarsting in 1912 heeft gigantische invloed gehad op het gebied en nog altijd komt er rook uit de grond.

Geschiedenis van Valley of Ten Thousand Smokes

Op 6 juni 1912 dook er een nieuwe vulkaan op in het landschap van Katmai en veranderde deze regio voor altijd. Bijna 3 dagen lang kwam er continue as uit de vulkaan dat wel tot 30 kilometer ver reikte. Ook kwam er veel as en puimsteen terecht in de Ukak rivier. De vallei van de Ukak rivier werd omgetoverd tot 64 vierkante kilometer aan kale as. De hitte die in het as zat duurde wel tientallen jaren om af te koelen. Al het water dat door de as werd begraven veranderde in stoom. De openingen waar de oververhitte stoom uitkwam zorgden voor een opening in de aardkost. Dit gaf inspiratie voor de naam Valley of Ten Thousand Smokes.

Bezoek de Valley of Ten Thousand Smokes

Tegenwoordig kan je tijdens je rondreis door Alaska in Katmai de Valley of Ten Thousand Smokes bezoeken. Je staat oog in oog met een landschap dat is ontstaan door de grootste vulkaanuitbarsting van de 20e eeuw. De vallei is een van de beste plekken om het geweld van vulkaanuitbarstingen en de brute kracht van de natuur te ervaren.  

Reizen in de buurt van Valley of Ten Thousand Smokes

Logo Doets Reizen Amerika

Valley of Ten Thousand Smokes