Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

​Breckenridge​ is een gezellig skidorp en voormalig mijnstadje in Colorado. Dit prachtige gebied is omringd door bergen. Je kan er veel leuke restaurants, bars en saloons vinden. De ideale plek voor jouw wintersport!​

De geschiedenis van Breckenridge

Breckenridge is al in 1859 gesticht, toen daar grote hoeveelheden goud en later zilver werden gevonden. De stad heeft een schitterend historic district met ongeveer 350 historische gebouwen, die opvallen door de mooie Victoriaanse architectuur. Dit is een overblijfsel uit de tijd dat de goud en zilver zoekers zich in Breckenridge vestigde. Dit historische district mag je zeker niet overslaan tijdens je vakantie in Colorado.

Wintersportvakantie in Breckenridge

Breckenridge heeft een geweldig skigebied, waarbij omringende bergen onderling door liften en afdalingen met elkaar zijn verbonden. Breckenrigde telt maar liefst vier skigebieden, die ieder geschikt zijn voor een ander niveau. Peak negen biedt veel mogelijkheden voor gemiddelde skiërs. Peaks acht en tien bieden verschillende afdalingen voor ervaren skiërs. Peak zeven is met ongeprepareerde, zeer uitdagende afdalingen ideaal voor echte skifanaten. Er zijn maar liefst vijf terreinparken met twee halfpipes. Het wintersportseizoen in Breckenridge duurt van half november tot half april en staat bekend om droge poedersneeuw. Met het Colorado lift ticket kan je ook skiën in de nabijgelegen skigebieden van Beaver Creek, Vail en Keystone. Van medio december tot begin april rijden er shuttlebussen tussen deze bestemmingen. Vanwege de hoogte is de lucht in de gebieden ijl en droog. Je hebt dus wat tijd nodig om te acclimatiseren. Neem hier ook even de tijd voor als je aankomt in Breckenridge. Naast skiën of snowboarden zijn er verschillende andere dingen te beleven in Breckenridge. Crosscountry skiing, snowshoeing, schaatsen, hondensledetochten en snowmobiling. Ook beschikt Breckenridge over uitgebreide après-skimogelijkheden.

Zomervakantie in Breckenridge

Naast dat Breckenridge een echte wintersportbestemming is, zal je tijdens de zomermaanden tijdens in vakantie in Breckenridge ook genoeg te zien en te beleven hebben. In het centrum zijn meer dan 250 winkels, boetiekjes, art galleries, bars en restaurants. Ook kun je ter ontspanning een spabehandeling of massage reserveren in een van de vele spa’s van Breckenridge. Het is zeker aan te raden om een stop te maken bij de lokale Brewery & Pub. Deze pub heeft ook vestigingen in Denver en Grand Junction. Er wordt je hier de mogelijkheid geboden om in het café vers gebrouwen bier te proeven. In de zomermaanden worden er in Breckenridge ook allerlei festivals en evenementen georganiseerd. Wandelen behoort ook tot de mogelijkheden, in en rondom Breckenridge zijn vele routes uitgezet. Wandel in het voorjaar zeker naar de McCullough Gulch of via de Mohawk Lakes Trail naar de Lower Continental Falls. Door het smelt water van de sneeuw uit de bergen, stroomt er in het voorjaar veel water en staan de watervallen niet droog. Nog avontuurlijker in gesteld? Ga dan mee met een raftingtrip op de Colorado River of huur een mountainbike en ontdek de bergen rondom Breckenridge op deze manier.

Overige bezienswaardigheden in Breckenridge

  • Barny Ford Victorian Home
  • Breckenridge Sawmill Museum
  • Edwin Carter Museum and  Park
  • Summit Ski Museum
  • Highline Railroad Park
  • Red, White & Blue Fire Museum
  • Goudzoeken in de Lomax Gulch 

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Breckenridge gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Breckenridge