Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Miami is hip en trendy, het is hier zien en gezien worden. Miami South Beach, ook wel het Art Deco District, is een van de trekpleisters van deze multiculturele stad. Ook downtown Miami, Little Havana en Wynwood Walls zijn leuke wijken om te verkennen. Door de vele Spaanstalige immigranten wordt in Miami op veel plaatsen Spaans gesproken. Dit geeft de stad een extra tropisch tintje. Miami barst van goede restaurants, bars, nachtclubs, musea en nog veel meer. Ook als je van winkelen houdt is Miami ‘the place to be’.

Algemeen

Miami, de bekendste stad van Florida, is hip en trendy. Veel, zo niet alles, draait er om zien en gezien worden. Miami South Beach, ook wel het Art Deco District, is één van de trekpleisters van deze multiculturele stad. Ook downtown Miami,Little Havana en Wynwood Walls zijn leuke wijken om te verkennen. Door de vele Spaanstalige immigranten wordt in Miami op veel plaatsen Spaans gesproken. Dit geeft de stad een extra tropisch tintje. Miami barst van de goede restaurants, bars, nachtclubs, musea en winkels: van funky boetieks tot mega shopping malls.

Ligging

Miami is de zuidelijkst gelegen grote Amerikaanse stad op continentaal Amerika. De stad is gelegen aan de Atlantische Oceaan, alhoewel het meestal gerekend wordt tot het Caribisch gebied.

Inwoners

Deze multiculturele stad telt ongeveer 463.000 inwoners en meer dan 2,5 miljoen inwoners als je de voorsteden meerekent.

Klimaat

Het heerlijke, subtropische klimaat zorgt voor warme winters vol zon en voor nog warmere zomers met op zijn tijd een verkoelende bui. Miami ligt in het tropische gedeelte van Florida. Door de constante warme temperatuur is het gedurende het gehele jaar een ideale vakantiebestemming.

Geschiedenis

Eens was Miami een kleine nederzetting van de Calusa indianen, totdat de Spanjaarden er in de zestiende eeuw een missiepost realiseerden. Na een eeuwenlange Spaanse heerschappij werd heel Florida in 1821 aan de Amerikanen verkocht. Nadat in 1896 de Florida East Coast Railway naar Miami was aangelegd, kwam de stad uit een isolement. De grote doorbraak op toeristisch gebied ontstond in de jaren na de Tweede Wereldoorlog. Vooral door het zeer bijzondere Art Deco District aan South Beach (SoBe).

Stranden in Miami

Sunny Isles Beach is een van de bekende stranden in Miami Beach. Dit prachtige witte strand heeft alles wat een echte strandganger zich kan wensen. Een bezoek aan dit strand mag aan jouw bezoek aan Miami zeker niet ontbreken!

Bereikbaarheid

Openbaarvervoer/Taxi

Het openbaar vervoer in Miami is goed geregeld. Er is een metrorail, metro mover en een uitgebreid busnetwerk. Verder zijn er veel taxi’s die overal bij de hotels, metro’s en bussen staan te wachten.

Parkeren

Hoe drukker het in Miami is, hoe meer je moet betalen om je auto te parken. In het weekend kunnen de prijzen zelfs oplopen tot 45 dollar per nacht. Als je aan het begin of aan het einde van je reis in Miami verblijft, loont het om je huurauto na je verblijf op te halen of in te leveren voor je verblijf.

Uber

Uber is een handige en voordelige optie om je te verplaatsen in de stad. Via de Uber app kun je gebruik maken van de Uber chauffeurs.

Luchthaven

De luchthaven van Miami is Miami International Airport

Stedentrip naar Miami

Met Doets Reizen is het mogelijk om een stedentrip naar Miami te maken. De stad is leuk voor een kort bezoek van een aantal dagen. 
Bekijk hier onze stedentrip naar Miami : Stedentrips in Miami

Ook is het leuk om een stedentrip naar Miami Beach te maken als je van zon en zee houdt! 
Bekijk hier onze stedentrip naar Miami Beach: Stedentrip Miami Beach


Accommodaties in Miami

1 Hotel South Beach
The Palms Hotel & Spa
Hotel Marseilles South Beach
Albion South Beach
Gale South BeachReizen naar Miami

Logo Doets Reizen Amerika

Miami