Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

In het diepe zuiden van Amerika, tussen de staten Alabama, Tennessee, Arkansas en Louisiana, ligt de verborgen parel Mississippi. Uit het donkere slavernijverleden is een staat vol natuurpracht ontstaan, die zowel dreigend als intrigerend is: met woeste rivieren, relatief onbekende stranden en de adembenemende barrier-islands van de Gulf Island National Seashore. In Mississippi onderga je heden en verleden, licht en donkerte, tragiek en heldendom. Maak het mee…

Slavernij gedoogd tot 1995

De hoofdstad van Mississippi is Jackson, vernoemd naar de zevende president van de VS, Andrew Jackson. Voordat Europeanen Amerika kolonialiseerde, woonden er veel indianenstammen in deze regio. Tijdens de Amerikaanse burgeroorlog stond de staat aan de kant van de confederatie; talloze monumenten herinneren aan deze bittere historie. In de twintigste eeuw verhuisden door aanhoudend racisme vele Afro-Americans naar Chicago, Baltimore en New York; Robert Kennedy moest de US Marshalls naar het zuiden sturen om James Meredith toegang tot de universiteit te verlenen en tot 1995 werd slavernij hier nog gedoogd.

Hiken, biken, vissen, varen…

Naast de machtige rivieren Pearl en Mississippi, die op talloze schilderijen zijn vereeuwigd, vind je er prachtige stranden en eilanden. Vooral in het zuiden voor de kust van Mississippi, Alabama en Florida springen de Barrier-Islands van de Gulf Islands National Seashore eruit. Deze omgeving is de perfect om te kamperen, hiken, biken, vissen of varen. Of zwemmen, natuurlijk. En verder is de Natchez Trace Parkway, een scenische wandelroute met alleen maar natuur,  indiase grafheuvels, nog zichtbare huifkarsporen (en nergens reclame), een droompad voor de geoefende loper.

Beroemdheden te over… Oprah Winfrey… Elvis Presley…

Mississippi is een combi van wreedaardige, liefdevolle en interessante gebouwen en monumenten! In Vicksburg, Natchez en Tupelo zijn vele historische monumenten bewaard gebleven zoals The Old Courthouse en het National Military Park (Vicksburg). Op deze plek werd tijdens de burgeroorlog de grootste veldslag geleverd en de meeste verliezen geleden. In Natchez staan talloze plantagehuizen; in het plaatsje Kosciusko is Oprah Winfrey geboren. En vergeet het muzikale uitstapje niet naar het geboortehuis van Elvis Presley (Tupelo), dat tevens museum is. Of ga naar Clarksdale, de bakermat van de blues!

Ontdek Mississippi met Doets Reizen. Stedentrips, roadtrips, camperreizen of rondreizen; we stellen het voor je samen.    


Reizen naar Mississippi

Logo Doets Reizen Amerika

Mississippi