Vroegboekreizen 2024 Boek nu

Amerika

Forrest Gump Point

28 Actueel reisaanbod

De meest bekende fotostop bij Monument Valley? Wereldberoemd geworden door de legendarische film Forrest Gump, de gelijknamige Oscarwinnende film uit 1994 met Tom Hanks in de hoofdrol. Een bezoek aan Monument Valley is niet compleet als je hier geen foto hebt gemaakt. Forest Gump Point is misschien wel een van de meest beroemde uitzichtpunten van Amerika. Maak een iconische foto of instagram reel van de asfaltweg richting de hoge bergen aan de horizon.

Bekende fotostop bij Monument Valley

Forrest Gump had in het verhaal drie jaar, twee maanden, 14 dagen en 16 uur gerend toen hij de heuvel bereikte die uitkijkt op Monument Valley Navajo Tribal Park. Na verschillende keren het land doorkruist te hebben, kwam Forrest erachter waarom hij zo veel liep, en dat het iets was wat zijn moeder hem verteld had: "Laat het verleden achter je voordat je verder gaat." Het besef kwam rond kilometerpaal 13 op de U.S. 163, en Forrest verkondigde aan zijn volgelingen dat hij klaar was met rennen. Nu bekend als "Forrest Gump Point", biedt deze plek een spectaculair uitzicht, en wordt bezocht door massa's filmfans en toeristen op hun tocht naar dit herkenbare plekje met uitzicht op de imposante buttes van Monument Valley tonen. Las een korte pauze in en neem, nu je er toch bent, een foto bij het Forrest Gump Point. Pas vanzelfsprekend wel goed op met het maken van foto's, je staat immers op een autoweg. 

Exacte locatie van Forest Gump Point bij Monument Valley

Dit wereldberoemde uitzichtpunt is te vinden langs Highway 163 tussen Mexican Hat en Kayenta. Forrest Gump Point bevindt zich bij Mile Marker 13, op circa 25 km ten noorden van het visitor center in Monument Valley.

Reizen in de buurt van Forrest Gump Point

Logo Doets Reizen Amerika

Forrest Gump Point