De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Amerika

Glen Canyon National Recreation Area

28 Actueel reisaanbod

​Lake Powell is ruim driehonderd kilometer lang en heeft samen met Glen Canyon National Recreation Area een oppervlakte van vierduizend vierkante kilometer. Dat is drie keer groter dan de provincie Utrecht!

Nog meer superlatieven: de oever van het meer heeft met z'n talloze inhammen, baaien en canyons een lengte van 3.058 kilometer. Het meer is zo groot, dat het zeventien jaar duurde voordat de wateroppervlakte het gewenste niveau had. Erg indrukwekkend is de natuurlijke stenen boog: de Rainbow Bridge, iets ten zuiden van het meer. Deze boog is 88 meter hoog, 83 meter lang en heeft een dikte van 13 meter. Dit is de grootste natuurlijke stenen boog ter wereld. Je kunt over een vlonder naar de boog wandelen. Je kunt deze boog alleen bezoeken met een bootexcursie om vervolgens 3.2 km naar de brug te lopen en weer terug. Dit gebied is van de Navajo First Nations. Door middel van een beperkte toegang beschermen zij hun grond en hun schatten.

Het recreatiegebied Glen Canyon National is met name tussen half mei en oktober een eldorado voor watersportliefhebbers en sportvissers die het op baars en forel hebben gemunt. De temperatuur is dan aangenaam en de luchtvochtigheid laag.

Visitor Center

Het Glen Canyon National Recreation Area is zo groot, dat er drie bezoekerscentra zijn. Voor algemene informatie over het park kun je het beste naar Bullfrog Visitor Center aan Highway 276.

Speciaal voor de stuwdam werd het schitterend gelegen Carl Hayden Visitor Center aan de Glen Canyon Dam gebouwd. Voor de Navajo Bridge is er het Navajo Bridge lnterpretive Center aan Highway 89A, aan de westkant van de Navajo Bridge in Arizona.


Reizen in de buurt van Glen Canyon National Recreation Area

Logo Doets Reizen Amerika

Glen Canyon National Recreation Area