Bosbranden Jasper Meer info

Amerika

Goosenecks State Park

29 Actueel reisaanbod

Wanneer je een bezoek brengt aan Monument Valley is het absoluut aan te raden om ook even langs Gooseneck State Park te rijden. Het uitzicht bij het park zal je belonen met een van de meest indrukwekkende uitzichten op een prachtige canyon. De San Juan rivier slingert hier dwars door het landschap en toont diep ingesneden canyons.

  • San Juan River: De rivier heeft een reeks strakke, hoefijzervormige meanders door het landschap uitgesneden, waardoor de zogenaamde "goosenecks" zijn ontstaan.
  • Canyon: De canyonwanden duiken 300 meter (ongeveer 1000 voet) omlaag naar de rivier, wat spectaculaire uitzichten biedt op de kronkelende rivier beneden.
  • Vorming: De Goosenecks zijn over miljoenen jaren gevormd doordat de rivier het landschap heeft geërodeerd en door lagen gesteente heeft gesneden.

Activiteiten

De belangrijkste attractie van het park is het adembenemende uitzicht op de meanders van de San Juan River. Er zijn uitkijkpunten waar bezoekers foto's kunnen maken en van het landschap kunnen genieten.
Er zijn geen uitgebreide wandelpaden in het park, maar korte wandelingen naar de uitkijkpunten zijn populair. Er zijn picknickplaatsen beschikbaar voor dagbezoekers die willen genieten van een maaltijd met uitzicht op de rivier. Het park biedt beperkte kampeerfaciliteiten voor degenen die willen overnachten.
Bereikbaarheid en Faciliteiten

Goosenecks State Park ligt nabij de plaats Mexican Hat in Utah, dicht bij de grens met Arizona.
Het park is bereikbaar via verharde wegen en is een populaire stop voor toeristen die de regio verkennen. De voorzieningen in het park zijn beperkt, met basisfaciliteiten zoals picknicktafels en toiletten.

Reizen in de buurt van Goosenecks State Park

Logo Doets Reizen Amerika

Goosenecks State Park