De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Amerika

Valley of the Gods

29 Actueel reisaanbod

Valley of the Gods is een kleinere versie van Monument Valley. Net als in Monument Valley zie je er rode- en oranjegekleurde zandsteenformaties, buttes, mesa’s, torenspitsen en eindeloze, open ruimtes in een uitgestrekt woestijnlandschap. Als je vanuit Moab of Bluff richting Monument Valley rijdt, kom je hier langs.

Scenic Drive door Valley of the Gods

Een aantal kilometer voor het plaatsje Mexican Hat ligt het begin van de scenic drive die door Valley of the Gods gaat. Deze weg is 17 mijl (27 km) lang en onverhard. De toegang is gratis en er zijn geen faciliteiten. De gravel road is niet egaal en kan ook behoorlijk bumpy zijn, maar daardoor wel erg avontuurlijk. Je kunt de route echter wel gewoon met een gewone personenauto rijden (al is het in een SUV wel comfortabeler). 

Je moet geen pech krijgen onderweg, want er zijn geen enkele voorzieningen zoals een tankstation of een plek waar je water kunt halen. Dus zorg ervoor dat je in ieder geval nog genoeg benzine in de tank hebt en voldoende drinken bij je hebt, want je bent immers in de woestijn. 

Verborgen juweeltje in Utah

Hoewel het vlakbij Monument Valley ligt, is het lange tijd een verborgen juweel geweest in Utah. Grote voordeel is dat het er totaal niet druk is en het is net alsof je even weg bent van de bewoonde wereld. Valley of the Gods bevind zich in het land van de Navajo Indianen. De bekendste rotsformatie die je tegenkomt in de Valley of the Gods is Hat Rock. Deze lijkt op een figuur met een Mexicaanse sombrero op en het nabij gelegen dorp Mexican Hat dankt daar zijn naam aan. Wat ons betreft met recht een 'goddelijke' plek, waarvoor je wel even een paar uur uit moet trekken. 

Beste tijd om te bezoeken

De beste jaargetijden om Valley of the Gods te bezoeken zijn de lente en de herfst; in de zomer kan het er erg heet worden. Bij slechte weersomstandigheden is de weg moeilijk begaanbaar; bij goede weersomstandigheden kan je de route in principe met een gewone personenauto rijden, maar high clearance wordt wel aangeraden. De toegang is gratis, en er zijn geen bezoekersfaciliteiten.

Reizen in de buurt van Valley of the Gods

Logo Doets Reizen Amerika

Valley of the Gods