Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Wyoming is één van de dunst bevolkte staten van de Verenigde Staten. Alle ruimte dus voor prachtige natuur, met de hoge toppen van de Rocky Mountains en de uitgestrekte bossen van het Yellowstone National Park. Geisers, prairies en de echte westernsfeer: Wyoming heeft het allemaal.

Geisers en modderbronnen

Wyoming is beroemd vanwege het adembenemende Yellowstone National Park, het oudste nationale park van het land. Onder Yellowstone ligt een slapende supervulkaan en dat zie je boven de grond aan de duizenden geisers, hot springs en borrelende modderbronnen. Maar het park kent ook watervallen, diepe ravijnen en uitgestrekte dennenwouden. In de bossen leven herten, beren, wolven en coyotes. En zelfs de bizon, aan het einde van de negentiende eeuw bijna uitgestorven, is hier in het wild te bewonderen. Wie nog geen genoeg heeft van spectaculaire natuur, kan ook het nationale park Grand Teton bezoeken. De Grand Teton Mountains is een van de jongste bergketens van Noord-Amerika. De bergen zijn steil en hoog, met een top van maar liefst 4198 meter!

Pionieren in de leegte

Wyoming is bijna zeven keer groter dan Nederland en heeft van alle Amerikaanse staten de minste inwoners: zo’n 576.000. Eeuwenlang waren nomadische Indianen hier de enige mensen, voornamelijk van de Shoshone- en Arapaho-stammen, maar ook Cheyennes en Sioux leefden hier. Pas ver in de negentiende eeuw werd Wyoming goed bereikbaar een door de beroemde Union Pacific Railroad aangelegde spoorlijn. De staat ademt nog steeds het oude frontier-leven in de kleine dorpen en stadjes waarin de meeste inwoners van Wyoming leven.

Van rodeo tot countrymuziek tot Buffalo Bill

The cowboy state wordt Wyoming ook wel genoemd, en niet voor niets! In de hoofdstad Cheyenne, dat slechts 62.000 inwoners telt, kun je elk jaar in juli genieten van de Cheyenne Frontier Days, een van de grootste wildwestevenementen ter wereld. Dit mega-evenement kent naast rodeo’s met wilde paarden ook dansfeesten met countrymuziek en parades van cowboys en huifkarren. En vergeet ook het dorpje Cody niet, dat ooit werd gesticht door William Frederick Cody, beter bekend als Buffalo Bill. Van juni tot en met augustus staat dit dorp iedere avond in het teken van de Cody Nite Rodeo. Een uitgelezen plek om de cowboy in jezelf te ontdekken!

Extreme temperaturen

Wyoming heeft warme zomers en strenge winters, vooral in de bergachtige gebieden. In de bergen kun je enkele maanden per jaar ook goed skiën. Toch is Wyoming één van de droogste staten van de Verenigde Staten, met op sommige plaatsen zelfs een woestijnklimaat. De diversiteit van het landschap maakt Wyoming heel geschikt voor een autoreis of camperreis.


Reizen naar Wyoming

Logo Doets Reizen Amerika

Wyoming