De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Canada

Kejimkujik National Park

5 Actueel reisaanbod

Weelderige bossen, sublieme meren, schitterende sterrenluchten én een eeuwenoude cultuur is wat je aantreft in Kejimkujik National Park. Want voor duizenden jaren hebben de Mi’kmaq-indianen op deze plek geleefd. Wandel door de ongerepte natuur, peddel over de speciale waterwegen, spot wilde dieren, zoals herten en beren, of ontcijfer de oeroude rotstekeningen. Het is een soort kleinere versie van het Algonquin Provincial Park in de provincie Ontario. Tijdens je vakantie in Kejimkujik, Nova Scotia, ontsnap je even aan de echte wereld!

Tongbrekend en liefdevol Kejimkujik

Laat de tongbrekende naam Kejimkujik National Park (probeer ‘Kedgie-ma-koo-jik’) je niet tegenhouden om dit prachtige park te bezoeken tijdens je rondreis door Atlantisch Canada. Want zelfs de Canadezen korten de naam liefdevol af tot “Keji” of “Kedge”. Met een oppervlakte van 404 km2 bestaat het park uit twee delen: het grote Kejimkujik National Park, dat ook wordt aangeduid als een National Historic Site, én het kleinere Kejimkujik Seaside aan de Atlantische kust. Beide bieden schitterende kansen om Nova Scotia’s glooiende landschappen, talloze meren, nog onbeschadigde kustlijn, verschillende wilde dieren en culturele erfgoed te ontdekken.

De oorspronkelijke bewoners van Kejimkujik

Zo’n 5.000 jaar geleden werd dit gebied bewoond door de Mi’kmaq-indianen. Tegenwoordig zijn er nog maar een handjevol mensen over die vandaag de dag in een klein reservaat leven. Om meer te leren over de inheemse bevolking en de natuur van Keji kun je bij het Vistor Centre een prachtige parkfilm bekijken én een interactieve tentoonstelling volgen. Stap daarna in een kano of kajak en vaar over de routes die duizenden jaren gebruikt werden door de originele bewoners. Of vergaap je tijdens een speciale tour aan de oeroude petrogliefen die nog duidelijk zichtbaar zijn. Wil je meer van de natuur ontdekken? Bewandel dan een van de vele hiking routes, zoals de Hemlocks and Hardwoods Trail, en spot herten, zwarte beren, stekelvarkens, rode lynxen, elanden, meer dan 150 vogelsoorten en tientallen jaren oude waterschildpadden.

Verblijf in de magische bossen van Nova Scotia

In het Kejimkujik National Park is minder dan 20% bereikbaar met een auto of camper. Dus wil je de essentie van die natuurgebied echt proeven? Verblijf dan in een natuurlodge vlakbij het park. Op ongeveer 5 kilometer afstand ligt het kleinschalige maar sfeervolle Mersey River Chalets verstopt in de magische bossen van Nova Scotia. Door de schitterende natuur en naastgelegen rivier bevind je je in een oase van rust met de mogelijkheid om te wandelen, zwemmen, kajakken en kanoën. Ga niet te vroeg slapen, want de nachten in Keji zijn prachtig. De schitterende sterren twinkelen aan de pikzwarte hemel wat zorgt voor een adembenemend plaatje. Met een beetje geluk spot je een vallende ster!

Het beste van Kejimkujik National Park

Met een naam dat ‘land van de feeën’ betekent kun je magisch Keji niet zomaar overslaan. Want het door de gletsjers gevormde landschap met vele glaciale ronde heuvels (drumlins) biedt dit park prachtige (on)bekende flora en fauna. En deze hoogtepunten mag je niet missen:

  • Bewandel een van die tientallen wandelroutes, zoals de Hemlocks and Hardwoods Trail;
  • Peddel met kano of kajak vanuit Jakes Landing over prachtige wateren;
  • Spot bobcats, visarenden, herten, zwarte beren en zelfs reptielen;
  • Bestudeer de eeuwenoude petrogliefen van de Mi’kmaq-indianen.
  • Ga niet te vroeg slapen en aanschouw de schitterende sterrenhemel;
  • Overnacht in het sfeervolle Mersey River Chalets midden in het magische bos.

Reizen in de buurt van Kejimkujik National Park

Logo Doets Reizen Canada

Kejimkujik National Park