De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

IJsland

Mývatn Nature Baths

3 Actueel reisaanbod

Mývatn Nature Baths (in het IJslands Jarðböðin) ligt aan weg nr. 1, aan de andere kant van de bergpas, eerste afslag links. Deze in 2004 geopende Spa is het antwoord op de populaire Blue Lagoon in het zuiden van IJsland. Net als z’n zuidelijke wederhelft bevat dit bad een unieke samenstelling van mineralen, silicaten en geothermische micro-organismen, die het water z’n prachtige parelblauwe kleur geven. In Jarðböðin kun je in een unieke vulkanische omgeving ontspannen genieten van de spectaculaire middernachtzon of ‘s winters van het noorderlicht. Jarðböðin heeft een restaurant met een goed, redelijk geprijsd buffet.

De watervoorziening voor de lagune loopt rechtstreeks vanuit het boorgat van de National Power Company in Bjarnarflag. Het water heeft een temperatuur van ongeveer 130°C wanneer het aankomt in het enorme bassin naast de lagune zelf, dat een indrukwekkende, door de mens gecreëerde warmwaterbron vormt. In totaal bevatten de lagune en het bassin ongeveer 3,5 miljoen liter water met een heerlijke temperatuur van 36 - 40°C.
De lagune zelf is een kunstmatige constructie, de bodem is bedekt met zand en grind.
De kenmerken van het water zijn in veel opzichten uniek. Het bevat een grote hoeveelheid mineralen, is alkalisch en goed geschikt om in te baden. Door de chemische samenstelling gedijen ongewenste bacteriën en vegetatie niet in de lagune, waardoor chloride of een ander desinfectiemiddel overbodig wordt. Geothermisch water in IJsland bevat meestal wat zwavel. In dit gebied is de sterkte van de chemische stof groter dan in andere gebieden. Daarom moet worden vermeden om sieraden van messing of zilver in het water te nemen, ze worden zwart en kunnen worden beschadigd.
Zwavel wordt echter beschouwd als een positief effect op astma en andere aandoeningen van de luchtwegen, en veel van de sporenelementen in het water worden beschouwd als een goed effect op de ontwikkeling van huidproblemen. Het smaakvol ontworpen complex is gebaseerd op een eeuwenoude traditie en biedt zwemmers een volledig natuurlijke ervaring die begint met een ontspannende duik te midden van stoomwolken die uit een kloof diep in het aardoppervlak opstijgen, en eindigt met een luxueuze duik in een zwembad met geothermisch water dat tot op 2.500 meter diepte wordt opgepompt. 

Onze topbestemmingen in de buurt van Mývatn Nature Baths

Reizen in de buurt van Mývatn Nature Baths

Logo Doets Reizen IJsland

Mývatn Nature Baths