De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Námafjall (‘de mijnberg’) ligt vlak langs weg nr. 1 naast geometrisch gebied Hverir. De berg is gelegen in het gebied rondom het meer van Mývatn met verschillende hoogtepunten.
Uit de stomende berg van 432 meter hoog werd eeuwen lang zwavel gemijnd, wat in Europa voor buskruit werd gebruikt. De berg biedt uitzicht op de fumarolen, kokende modderpoelen en dampende stoombronnen van Hverir en de Krafla vulkaan.

Bezienswaardigheden

Het geothermische veld aan de voet van de berg is een bizarre verzameling van sulfatoren en fumarolen (hete modderpoelen en stoomgaten), met prachtige kleuren, vreemde geuren en bijzondere, bubbelende geluiden. Let op! De kokend hete modder kan in onvoorspelbare richtingen opspatten en onder de dunne aarde is het op sommige plekken zeer heet. Blijf dus op de paden en achter de koorden!
Over de berg loopt een kort wandelpad welke start bij de parkeerplaats van Hverir. Het pad loopt over de Námaskarð-pas en de Námafjall berg. 

De constante uitstoot van dampen en zwavel hebben de grond van de berg voorzien van een constante zuurgraad waardoor deze ongeschikt is geworden voor vegetatie. Dit is ook de reden dat de kleuren die de zwavel maakt op de aardkorts hier zo goed te zien is.De berg werd in het verleden gebruikt om zwavel te winnen en te verschepen over heel Europa om te gebruiken als buskruit.

Rondom het meer van Mývatn vind je veel bezienswaardigheden die het noorden van IJsland een populaire bestemming maken. Bezoek bijvoorbeeld ook Hverir, Mývatn, Krafla vulkaan, Grjótagjá, Hverfjall vulkaanGoðafoss waterval en Dettifoss waterval


Reizen in de buurt van Námafjall

Logo Doets Reizen IJsland

Námafjall